Actualitate

Tablete gratuite pentru elevii comunei Valea Nucarilor

Administrația locală a comunei tulcene Valea Nucarilor vine în întâmpinarea elevilor care sunt nevoiți să finalizeze anul școlar 2019/2020 în mediul on line. Ministerul Educației a anunțat că lecțiile se vor desfășura prin intermediul tabletelor, telefoanelor sau calculatoarelor, școlile rămânând închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Ca atare, elevii sunt nevoiți să acceseze tehnologie modernă pentru a putea rămâne conectați la școală. Pentru a veni în sprijinul celor cu posibilități reduse, primarul comunei Valea Nucarilor, Maria Lența, a propus Consiliului Local achiziționarea unor tablete. Astfel, consilierii locali au aprobat finanțarea a 84 de tablete destinate elevilor care învață la Școala Gimnazială a comunei. De repartiția acestora se va ocupa conducerea unității de învățământ.

Școlii cu clasele I-VIII Valea Nucarilor îi sunt arondate și Școala din satul Agighiol şi cea din Iazurile.

Şcoala Valea Nucarilor este atestată documentar încă din anul 1963, lucru dovedit prin documentele de la Consiliul Local Valea Nucarilor.

Şcoala Iazurile este atestată documentar aproximativ în aceiași perioadă cu școala de centru, are un număr de 5 săli de clasă. Școala Iazurile a beneficiat în anul 2007 de reabilitare.

Şcoala Agighiol este atestată documentar încă din anul 1900, fiind în prezent reabilitată, iar grădinița beneficiind în anul 2000 de o construcție nouă”, se arată în prezentarea unităților de învățământ de pe site-un Școlii Gimnaziale Valea Nucarilor.

Comuna Valea Nucarilor este situată în partea centrală a județului Tulcea, la 25 de kilometri distanță de municipiul Tulcea și la 40 de kilometri distanță de Babadag.

Satele componente ale comunei sunt : Valea Nucarilor, Aghighiol și Iazurile. Vechile denumiri ale comunei au fost: Sarighiolul de Vale, apoi I.G. Duca. Din 1954 se numește Valea Nucarilor.

Actualitate

To Top