Politic

Stroe Felix: PSD vrea alegeri anticipate. Actuala coaliție a eșuat lamentabil

Senatorul social democrat consideră că actuala coaliție de guvernare nu și-a respectat promisiunile făcute în fața cetățenilor și că ar trebui organizate alegeri anticipate.

De aceea, PSD pregătește o moțiune de cenzură și lucrează la un proiect de modificare a Constituției care să faciliteze, printre altele, organizarea de alegeri anticipate. Proiectul va fi prezentat public de către cei care lucrează la el, Robert Cazanciuc și Titus Corlățean.

PSD apreciază că actuala coaliție de guvernare PNL, USR-PLUS, UDMR a eșuat lamentabil. Domnul Câțu a fost ministru de finanțe și nu mai poate să tot dea vina, după un an și jumătate, pe <greaua moștenire>. Din prima zi a fost invocată, dar după un an și jumătate trebuie să ai bunul simț să nu încerci să mai păcălești lumea cu această sintagmă.

Astăzi, după un an și jumătate de guvernare, poporul și-a dat seama că a fost mințit. Am avut o întâlnire, noi parlamentarii PSD, cu reprezentanții HORECA din stațiunea Mamaia, oameni care nu pot fi acuzați de PSD-ism. Și care spuneau că nimic din ceea ce li s-a promis până la alegeri nu este respectat. Știm cu toții că sectorul HORECA este foarte afectat de pandemie. Și, în opinia noastră, dacă poporul va constata că ceea ce a votat nu îi mai reprezintă, alegerile anticipate sunt foarte necesare.

Mai mult, pregătim o moțiune de cenzură, care va avea o consitență deosebită în acest sens. Această coaliție trebuie să plece urgent de la guvernare, până nu distruge România complet. În plus, PSD lucrează la un proiect de modificare a Constituției care să faciliteze, printre altele, organizarea de alegeri anticipate. Proiectul va fi prezentat public de către cei care lucrează la el, Robert Cazanciuc și Titus Corlățean”.

Pentru a-și susține argumentația, Stroe Felix a dat exemplul Italiei,

unde legislația prevede că în situația în care guvernarea este asigurată de o coaliție și una dintre formațiunile politice iese din respectiva majoritate, se fac alegeri anticipate.

Așa este în Italia, un membru de vază a acestui club select care este Uniunea Europeană. Încă o dată, spunem ferm că această coaliție nu mai reprezintă legitim acest Parlament, nu mai reprezintă legitim poporul român și suntem de acord cu alegerile anticipate”, a declarat Stroe Felix

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top