Actualitate

Străzile comunei Frecăței, în curs de asfaltare. Primarul Marian Naiman explicații despre obținerea finanțărilor

Atragerea banilor necesari reabilitării sau asfaltării unor străzi comunale poate părea un lucru simplu. Dar, pentru ca un proiect la care lucrează o întreagă echipă a primăriei, alături de alți specialiști, să devină eligibil este un drum mai lung de parcurs. Dincolo de sutele sau miile de hârtii/documente necesare, proiectul trebuie să treacă printr-o analiză a administratorului de fonduri, fie că este unul guvernamental sau unul european.

Finanțarea proiectului se face în baza unui punctaj obținut în funcție de fiecare detaliu concludent. Pornind de la necesitate și terminând cu oportunitate, toate aspectele esențiale contează pentru ca un proiect să fie finanțat în timp ce altul să fie amânat de la finanțare sau chiar refuzat.

În această perioadă, două străzi din comuna Frecăței au fost asfaltate, iar primarul Marian Naiman a explicat criteriul care a stat la baza obținerii banilor pentru finanțarea acestor lucrări.

„Această stradă a căpătat punctaj pentru a fi finanțată pe fonduri europene, datorită faptului că pe ea se află o Societate Agricolă care a primit fonduri europene”, spune primarul în cazul străzii Zambilei din satul Telița.

În cazul asfaltării străzii Trandafirului, tot din satul Telița, aceasta a primit finanțare deoarece pe ea se află situat cimitirul ortodox, explică primarul.

Așadar, faptul că pe o stradă se află o școală, un locaș de cult, un cimitir, o compania privată care creează locuri de muncă etc., pot face ca punctajul unui proiect să fie mare, astfel încât investiția propusă să primească banii necesari din partea Guvernului sau UE.

Vă reamintim că în 2022, comuna Frecăței, județul Tulcea, a primit o finanțare de 15 milioane de lei (programul Anghel Saligny) pentru continuarea asfaltării unor străzi și pentru realizarea a nouă podețe. Vizate de acest proiect sunt străzile: Crinului, Sânzienelor, Orhideei, Fagului, Gutuiului, Mărului, Lalelelor, Zambilei, Teiului, Viorelelor, Nalbelor, Nucului, Garoafei, Margaretelor, Zimbrului, Stânjenelului, Brândușelor, Bujorului, Liliacului, Iasomiei, Molidului, Florilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top