Actualitate

Străzi în curs de asfaltare în comuna Corbu

Administrația comunei Corbu se află în această toamnă în plin proces de asfaltare a unor străzi din satele Corbu, Vadu și Luminița, cu bani de la bugetul local. Este vorba de străzi care nu au fost niciodată asfaltate.

Astfel, în cadrul acestui proiect sunt incluse străzile Pescarilor – localitatea Vadu, strada Vulturului – localitatea Corbu, strada Tașaul – localitatea Luminița.

Strada Vulturului din localitatea Corbu are o lungime de circa 250 de metri. Conform documentației tehnice, aceasta va fi modernizată prin realizarea unui sistem rutier nou pentru a nu afecta intrările în proprietățile riverane în cazul ridicării cotelor străzii prin adăugarea de straturi de piatră și asfalt care să permită desfășurarea unui trafic auto și pietonal în condiții de siguranță și confort.

Strada Tașaul din localitatea Luminița (lungime de 500 de metri) este și ea reabilitată, prin lățirea părții carosabile cu ajutorul casetelor de lărgire, scarificarea și reprofilarea fundației din piatră spartă cu adaos de piatră spartă, așternerea ulterioară a unui adaos de piatră și impermeabilizarea acestuia cu un strat de rulare din beton asfaltic în grosime de 6 centimetri.

Pe strada Pescarilor din localitatea Vadu (1.300 de metri lungime) se realizează casete de lărgire a părții carosabile (acolo unde este cazul), pentru ca aceasta să aibă o lățime constantă pe toată lungimea. După realizarea casetelor de lărgire și a reparării degradărilor existente pe suprafața carosabilă s-a realizat un adaos de piatră și, zilele acestea, se așterne un strat din de beton asfaltic pe toată lățimea părții carosabile.

Pe acest tronson, profilul transversal al străzii va fi unul tip acoperiș, cu 2 benzi de circulație cu pante transversale de 2.5% și acostamente pe ambele părți ale carosabilului de 0.5 m ce vor fi pietruite cu 10 cm de piatră așezată pe un strat de nisip de 5 cm grosime.

Pe marginile părții carosabile ale drumurilor se vor realiza acostamente de 0.25-0.50 m pietruite cu 10 cm, și rigole/șanțuri. Pentru a asigura accesul la proprietățile riveranilor se vor realiza subtraversări ale intrărilor în proprietate, pentru asigurarea continuității și funcționalității șanțurilor, cu ajutorul unor tuburi riflate din PEID încastrate în pinteni din beton.

Străzile vor fi amenajate astfel încât circulația pe acestea să se desfășoare în condiții de siguranță și de confort. Se va amenaja partea carosabilă conform standardelor și normativelor în vigoare, respectând totodată avizele și acordurile obținute în acest sens. Drumurile se vor asfalta, asigurându-se un sistem rutier conform expertizei tehnice efectuate. Pentru asigurarea scurgerii apelor din zona drumului se vor realiza sisteme de preluare și evacuare a apelor pluviale (rigole, șanțuri, podețe, etc). În vederea asigurării accesului la locuințele riveranilor se vor realiza traversări ale șanțului cu ajutorul unor tuburi riflate din PEID. La intersecțiile străzilor se vor prevedea tuburi riflate – acolo unde este cazul – pentru asigurarea continuității șanțurilor și a scurgerii apelor pluviale”, se arată în documentul primăriei Corbu.

Administrația locală, condusă de primarul Marian Gălbinașu, are în vederea asfaltarea mai multor străzi din comună. Acest lucru se va realiza prin implementarea unui proiect cu finanțare europeană.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top