Actualitate

Bogdan Bola, apel către primăriile dunărene, pentru accesarea unor granturi în cadrul proiectului „Cu apele curate”

Consilierul județean Bogdan Bola a lansat un apel public reprezentanților tuturor primăriilor dunărene din județul Constanța, indiferent de culoarea politică, aducându-le la cunoștință „o oportunitate care nu ar trebui ratată de comunitățile pe care le administrează”.

E vorba de posibilitatea de a accesa granturi pentru proiecte din domeniul mediului, care propun soluții la reducerea poluării cu plastic a Dunării, prin accesarea programului „Cu apele curate”, inițiat de Lidl și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Pentru a se încadra în acest proiect, ONG-uri cu un an experiență în domeniul mediului, asociații de proprietari, grupuri de inițiativă și unități de învățământ pot aplica, până pe 21 octombrie.

„Tinerii ar trebui să fie targetul nostru, al tuturor, dacă dorim să avem pe viitor o Dunăre curată și un mediu înconjurător nepoluat. Prin implicarea efectivă a tinerilor din școli și a societății civile putem redresa atât turismul local din zona dunăreană, cât și curăța tonele de gunoaie care plutesc pe bătrânul Danubius. Am speranța că poate primarii, împreună cu directorii de școli, vor putea da startul unor astfel de proiecte, atât de benefice (pentru cine este interesat: https://bogdanbola.ro/danubio/64).

Având în vedere nevoia de dezvoltare a comunităților noastre dunărene și gândindu-ne că peste 4 tone de plastic ajung zilnic din Dunăre în Marea Neagră, consider că un astfel de proiect de protejare a mediului se pretează perfect pentru județul nostru. Cu peste 1.000 de tone de gunoi nebiodegradabil sau foarte greu biodegradabil ajungând anual în zona Dobrogei, cred că este imperios necesar să ne educăm tinerii despre ce înseamnă conservarea mediului înconjurător și cât de important este acest lucru să se învețe în școlile noastre.

Granturile oferite prin campania începută de Lidl și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) care pot fi acordate școlilor noastre sunt în valoare de 46.000 de lei fiecare, iar intervalul de implementare este decembrie 2019 – noiembrie 2020. Cei interesați se pot înscrie accesând următorul link: http://grantwizard.ro/communitygrant/ iar pentru mai multe întrebări poate fi folosită adresa de mail: [email protected]

De aceea, doamnă/domnule primar, apelez la dumneavoastră pentru a înștiința conducerea școlii din localitatea dumneavoastră și pentru a acorda tot sprijinul instituției pe care o conduceți în susținerea acestora. Programele pe care le puteți propune și întreprinde în comunitatea dumneavoastră pot cuprinde de la activități de igienizare a malurilor Dunării până la dezvoltarea infrastructurii de colectare sau activități educative, de informare și de organizare comunitară, adresate copiilor și tinerilor. Am încredere că împreună, ca o comunitate unită, putem realiza multe lucruri bune, iar cei mai tineri dintre constănțeni se vor putea implica în proiecte care vor avea un impact real atât asupra educației lor, cât și a mediului înconjurător”, se arată în inițiativa consilierului județean liberal.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top