Opinii

Strategii pentru depăşirea crizei şi proiecte îndrăzneţe la Comana

Ion Adam, primarul comunei Comana, în loc să-şi vadă de treburile cotidiene în vederea îmbunătăţirii traiului localnicilor, este nevoit şi să repare neglijenţele fostului edil, Antoaneta Mândrescu. Cu o datorie de opt miliarde de lei vechi, Ion Adam trebuie să înfrunte criza şi cu un buget minuscule în buzunarul Primăriei.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Cu toate acestea, primarul a reuşit să pornească studii de fezabilitate în vederea demarării proiectelor ce pot fi susţinute cu bani europeni. Mai precis, un proiect integrat care prevede obţinerea de fonduri şi investirea lor în mai multe sectoare, iar investiţia se ridică la 2,5 milioane de euro.
Ceea ce ar ajuta foarte mult bunul mers al lucrurilor în această perioadă, ar fi sosirea investitorilor în comună, mai ales pentru delimitarea intravilanului şi extravilanului.
Deşi banii nu vin momentan de nicăieri, edilul-şef al comunei Comana nu se dă bătut şi se gândeşte în permnenţă la soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru ca locuitorii să nu simtă lipsa banilor de la bugetul local. Astfel, Ion Adam intenţionează să atragă şi fonduri post-aderare, în valoare de şase milioane de euro, prin intermediul unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) cu Amzacea. Suma astfel obţinută ar urma să fie împărţită între cele două comune şi destinată reabilitării drumurilor interioare.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top