Actualitate

Ștefan Ilie solicită Comisiei Europene fonduri speciale pentru infrastructura de sănătate din Tulcea, în contextul războiului din Ucraina

Primarul Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a participat la dezbaterea despre o Uniune a Sănătății care funcționează pentru cetățenii din toate teritoriile UE, cu comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides. Discuția s-a purtat la Bruxelles, între 9 și 11 octombrie, în cadrul a 157-a sesiune plenară – European Committee of the Regions.

Cu acest prilej, Ilie a solicitat fonduri speciale pentru pentru a sprijini spitalele, cabinetele medicale și pentru a atrage specialiști în domeniul sănătății, care să lucreze în zonele de graniță. Cererea lui Ștefan Ilie este motivată de presiunea suplimentară pe care războiul o pune pe infrastructura de sănătate din Tulcea, oraș aflat la granița cu Ucraina.

„Uniunea Europeană a Sănătății trebuie să se asigure că fiecare cetățean primește protecție medicală de calitate, indiferent de locul în care trăiește. Acest lucru este vital în orașele de la granița Uniunii, precum Municipiul Tulcea, situat la frontiera cu Ucraina. În Tulcea, comunitatea se bucură de avantajele unei frontiere deschise, dar acest lucru aduce și responsabilități în ceea ce privește protejarea și îngrijirea sănătății. O Uniune a Sănătății eficientă se asigură că locuitorii din Tulcea au acces la servicii medicale de calitate chiar și atunci când se confruntă cu provocări în contextul războiului de la graniță.

Este nevoie de creștere în infrastructura de sănătate, prin alocarea de fonduri speciale de către Comisia Europeană, pentru a sprijini spitalele, cabinetele medicale și pentru asigurarea resurselor necesare pentru a atrage specialiști în domeniul sănătății, care să lucreze în zonele de graniță. Este o măsură crucială, mai ales în contextul agresiunii ruse și a creșterii presiunii la frontiera Uniunii Europene”, a fost mesajul primarului Municipiului Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top