Opinii

Sportul național se întoarce acasă. Hârșova, gazda primei ediții a Cupei Dobrogei la Oină

Prima ediție a Cupei Dobrogei la Oină în sală a fost organizată de Asociația Județeană de Oină Constanța, în colaborare cu Federația Română de Oină, ISJ Constanța, ISJ Tulcea, DJST Constanța și Primăria Hârșova, care a fost și gazda evenimentului desfășurat marți, 14 noiembrie.
Competiția sportivă a făcut parte din ansamblul activităților dedicate sărbătoririi Zilei Dobrogei. Astfel, au participat 11 echipe din județele Constanța și Tulcea, 8 echipe de băieți și 3 de fete, toți sportivii având vârsta de maxim 14 ani. Multe dintre echipe erau la prima participare de acest gen, cu toate acestea meciurile au fost strânse.

Arbitrajul partidelor a fost asigurat de doi jucători de oină consacrați de la echipa Frontiera Tomis, Georgescu Mihai și Spiridon Valeriu.
Clasament fete:
1. Școala Gimnazială Horia
2. Școala Gimnazială Peștera
3. Școala Gimnazială Hârșova
Clasament băieți:
1.Școala Gimnazială Horia
2.Școala Gimnazială Jurilovca
3.Școala Gimnazială Gârliciu
4.Școala Gimnazială nr. 22 Constanța
5.Școala Gimnazială Peștera
6.Școala Gimnazială nr.1 Hârșova
7.Școala Gimnazială nr.2 Hârșova
8.Școala Gimnazială Luncavița
Primăria orașului Hârșova, municipalitatea Shabla din Bulgaria și Federația Română de Oină derulează proiectul ”Sănătate fără frontiere prin sport și cooperare – uniți în lupta împotriva bolilor”, cofinanțat în cadrul INTERREG V-A ROMÂNIA BULGARIA, Axa prioritară 5.
În cadrul proiectului, stadionul din Hârșova va fi modernizat , urmând să fie folosit în special pentru practicarea oinei, sportul național al României. Primarul Viorel Ionescu a subliniat rezultatele deosebite înregistrate în ultima vreme de echipa de juniori din Hârșova și și-a manifestat speranța că tot mai mulți copii și tineri din localitate vor practica diverse sporturi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top