Actualitate

Spitalul Năvodari va avea Unitate de Primiri Urgențe

Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari va putea primi și trata inclusiv cazurile urgente. Ministerul Sănătății a transmis zilele trecute avizul necesar pentru ca unitatea medicală de la Năvodari să poată avea Unitate de Primiri Urgențe, asemenea tuturor spitalelor importante din județ.

În paralel cu obținerea acestui aviz foarte important, Consiliul Județean Constanța a aprobat zilele trecute organigrama pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari, care va cuprinde 41 de cadre medicale!

Cele 41 de posturi vor fi repartizate astfel: 12 medici specialiști, 19 asistenți medicali, 2 chimiști, 2 registratori și 6 îngrijitoare. Totodată, viitorul Centru Multifuncțional va asigura servicii de medicină internă, cardiologie, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie, ORL, pediatrie – cu spitalizare de zi și va beneficia de laborator de analize medicale și săli de tratament.

Primăria Năvodari a reabilitat și modernizat clădirea Centrului de Sănătate, fiind predată Spitalului Județean Constanța care va asigura funcționarea și exploatarea, inclusiv prin cadre medicale.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a anunțat alocarea sumei de 20 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură și echipamente medicale moderne a Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari.

“Vestea este una extraordinară pentru Năvodari, în condițiile în care orașul nostru nu mai are spital de mai bine de 30 de ani, iar cetățenii sunt nevoiți să meargă la Constanța pentru orice urgență medicală“, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari.

Actualitate

To Top