Actualitate

Bilanțul Regiei Județene de Drumuri. Marius Horia Țuțuianu: „Vom duce toate drumurile județene la standarde europene”

Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța și Lucian Lungoci, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP) au prezentat raportul de activitate pe 2019 al regiei, dar și situația pregătirilor pentru sezonul de iarnă.

Am ajuns, din anul 2016 până în anul 2019, să realizăm 360 de kilometri de drum județean integral. Nu spun că a fost o muncă ușoară, au fost nopți nedormite ca să putem realiza acest plan. Până la finalul anului viitor vom termina toate drumurile din județul Constanța. Mulți nu au crezut în regie, dar nu ne vom opri până nu vom duce toate drumurile județene la standarde europene”, a spus Marius Horia Țuțuianu.

Președintele CJ a prezentat și lista drumurilor județene care se vor finaliza luna aceasta: Băneasa-Dobromir-Văleni-Șipote (26 de kilometri); DJ 391 Mangalia-Albești-Cotu Văii-Negru Vodă-Cerchezu; DJ 395 Plopeni-Chirnogeni; DJ 391 Cobadin-Ciobănița-Osmancea-Mereni; DJ 223 Hanul Morilor-Horia-Cloșca-Saraiu; DJ 222 Grădina-Râmnicu de Jos-limită județul Tulcea și încă 16 kilometri de drum între Pietreni și Peștera.

Referitor la situația economică în care se află RAJDP Constanța, Țuțuianu a subliniat faptul că toate datele indică faptul că în anul 2020 regia poate ieși din insolvență și va putea participa la licitații publice. Pentru realizarea acestui deziderat contează foarte mult cum se va încheia anul financiar 2019 și cum va decurge anul 2020.

10 noi utilaje multifuncționale

Am achiziționat 10 utilaje multifuncționale. Este o normalitate, avem nevoie de utilaje noi cu care putem întreține mai practic și mai ieftin drumurile județene”, a mai spus președintele CJ.

Lucian Lungoci, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, a arătat că județul are 680 kilometri de drumuri județene asfaltate. „105 kilometri vor fi reabilitați anul viitor cu fonduri europene. Aici amintesc DJ 226, 50 de kilometri (Corbu-Mihai Viteazu, DJ226A – 15 kilometri (Tariverde-Nuntași-Histria) și DJ223 – 38 de kilometri (Ion Corvin-Cernavodă). Până acum avem reabilitați 570 kilometri din 680. Ne apropiem de termenul limită, anul 2020, în care vom avea întreaga rețea de drumuri județene reabilitată”.

Rețeaua de drumuri județene implică și 100 de kilometri de drumuri care acum sunt la nivel de piatră. Pentru 41,7 kilometri, RAJDP Constanța are documentația tehnică efectuată și în perioada 2020-2021 se va lucra la asfaltarea lor. Este vorba despre drumurile: Arsa-Coroana; Amzacea-Pecineaga-Vânători; 2 kilometri în localitatea Tuzla; Pantelimonu de Jos-Grădina-Cogealac.

Anul viitor va fi în atenția noastră și zona de Nord, zona cu trafic greu unde funcționează 5 cariere: Pantelimon-DN2A și Pantelimon – Runcu. Aici sunt 15 kilometri de drum județean unde se va veni cu soluții tehnice pentru traficul greu”, spune Lungoci.

Pregătiți pentru iarnă

Regia Județeană este pregătită pentru iarnă, asigură directorul Lucian Lungoci. În cele cinci secții: Băneasa, Topraisar, Hârșova, Cuza Vodă, Tariverde, plus patru puncte de sprijin, vor fi angrenate 57 de utilaje grele, 22 autocamioane, 6 autogredere, 12 încărcătoare frontale, 2 șenilate, 6 freze de zăpadă, zeci de autoutilitare 4×4, precum și alte utilaje necesare menținerii în condiții normale a drumurilor județene. Peste 210 oameni sunt implicați în activitățile de deszăpezire.

Avem stocate 14.000 tone de material antiderapant (sare și nisip), cu posibilitatea să mai achiziționăm material suplimentar. La motorină nu sunt probleme. Vom interveni ca și anii trecuți. Prioritatea zero este să nu avem victime umane, să deblocăm mașinile blocate în zăpadă. Cu cele 10 autocamioane achiziționate recent va crește viteza de reacție privind deblocarea drumurilor județene. Și costurile vor fi reduse cu 40% față de mașinile vechi”, adaugă Lungoci.

RAJDP Constanța are în plan achiziționarea în anul 2020 a unei freze de asfalt, o mașină de marcaj rutier, 2 excavatoare și 4 autocamioane, astfel încât utilajele vechi să iasă treptat din circuit.

Din punct de vedere economic, regia este cu plățile la zi în ceea ce privește planul de reorganizare, suntem în ultimul an de reorganizare, în decembrie 2020 plătim ultima rată către creditori. În acest moment nu avem datorii, suntem cu plățile la zi către furnizori, salariați și impozite”, a subliniat Lucian Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top