Fără categorie

Spitalul Judeţean din Constanţa a hotărât ca tratamentul de fizioterapie să nu mai fie gratuit!

Ministerul Sănătăţii susţine că trimiterea de la medicul de familie te scuteşte de plată

O localnică din Constanţa ne-a povestit că a plătit 200 RON pe 10 zile de fizioterapie, în condiţiile în care acestea ar fi trebuit să fie gratuite: „Medicul de familie mi-a dat trimitere la Policlinica 2, de lângă Kaufland, tocmai pentru ca să nu plătesc pentru că nu-mi permit din salariu să le achit. Până acum, 10 zile erau gratuite, dar când am ajuns acolo, doctoriţa Ioana Ureche mi-a spus că de la 1 iulie (2010, n.red.) nu mai există nici o şedinţă gratuită, ci toate se plătesc”, a declarat femeia.

Un articol de Andreea PAVEL

Antochi Lămâiţa, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, nu ştia iniţial dacă şedinţele mai sunt sau nu gratuite şi părea că nu îşi dă seama la ce ne referim. Ne-a cerut răgaz pentru a sta de vorbă cu ai săi colegi de breaslă, promiţându-ne că în cel mai scurt timp va reveni cu detalii. Ulterior, ne-a explicat faptul că pacienţii care au trimitere de la medicul de familie şi urmează aceste proceduri într-o clinică de stat au dreptul la 10 zile de terapie (fiecare zi conţinând patru sau cinci proceduri) gratuite!

Nota internă a SJC, ţinută la secret?

Întrucât CJAS-ul ne spusese că şedinţele de fizioterapie sunt gratuite, am contactat-o pe Ioana Ureche, medicul de la care s-a răspândit vestea că, de la 1 iulie a.c., pacienţii nu mai au dreptul decât la o consultaţie gratuită şi nicidecum la 10 zile de tratament. Aceasta ne-a explicat faptul că nu este decât un simplu executant al ordinelor care vin de la Spitalul Judeţean Constanţa: „Am primit o notă prin care am fost înştiinţaţi că începând cu 1 iulie a.c., în ce priveşte tratamentul de fizioterapie, chiar dacă există trimitere de la medicul de familie, acesta trebuie plătit integral. Gratuită rămâne doar consultaţia iniţială”.
Am revenit cu un telefon la purtătorul de cuvânt al CJAS care ne-a explicat faptul că atât timp cât între Casa de Asigurări şi Spitalul Judeţean Constanţa există un contract semnat, atunci acela rămâne în vigoare. Ceea ce înseamnă că nota Spitalului Judeţean e abuzivă! Mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al CJAS ne-a declarat că nu ştie dacă există sau nu respectiva notă informativă trimisă de SJC, dat fiind faptul că CJAS nu a primit o astfel de înştiinţare.
Cu privire la acest subiect, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii ne-a declarat următoarele: „Dacă un pacient primeşte trimitere de la medicul de familie pentru a se trata în cadrul spitalelor, sau a policlinilor de stat, atunci tratamentul este gratuit”.
Vom reveni cu detalii!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top