Actualitate

Spectacolul aniversar al minorităţilor etnice Multietnic de la Tulcea, la a zecea ediție

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat sâmbătă, 14 decembrie 2019,, alături de viceprimarul municipiului, Petre Marinescu, la cea de a X-a ediție a spectacolului aniversar al minorităţilor etnice din judeţul nostru, intitulat „Multietnic 2019“, organizată de Centrul Cultural „Jean Bart“ Tulcea în întâmpinarea Zilei Minorităților Naționale – 18 Decembrie.

„De-a lungul anilor, județul din Nordul Dobrogei a devenit o definiție a armoniei interetnice. Este locul unde românii conviețuiesc în liniște și deplină prietenie cu rușii lipoveni, cu ucrainenii, cu grecii, cu turcii, tătarii, italienii, iar lista rămâne deschisă. Avem privilegiul de a trăi în acest spațiu multietnic, multicultural, un spațiu îmbogățit de tradițiile și obiceiurile fiecărei comunități etnice. Vom vedea, aici, pe scena Teatrului „Jean Bart”, un regal al identității locale, un spectacol de muzică, dans și costume tradiționale.

Vreau  să profit de ocazie și să îi felicit pe toți cei care își dedică timpul liber păstrând și promovând tradiția, cultura fiecărei etnii din acest județ. Atât  cei din cadrul ansamblurilor, cât și cei care lucrează cu acești tineri zi de zi sunt de admirat: dumneavoastră, doamnelor și domnilor, sunteți cei care duc mai departe povestea unei zone absolut inedite, unui spațiu cultural creat prin împletirea celor mai frumoase tradiții, adunate din mijlocul celor mai diferite comunități etnice. Tuturor celor prezenți, artiști sau spectatori, vă doresc „Mulți Ani fericiți!”, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Declarată Ziua Minorităţilor Naţionale din România, prin Hotărâre de Guvern, în 1998, ziua de 18 decembrie amintește de momentul în care Adunarea Generală a ONU a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase – ca document internaţional ce oferă o garanţie a drepturilor minorităţilor în general.

La spectacolul organizat pe scena Sălii Mari a Centrului Cultural „Jean Bart“, au participat ansambluri reprezentative pentru diversitatea etnică a judeţului nostru: ansamblul „Zadunaiska Sici“, al Uniunii Ucrainenilor, filiala Tulcea, ansamblul „Odyssea“ al Asociaţiei Tineretului Elen din Tulcea, ansamblul folcloric „Lotca“, al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din municipiul Tulcea, precum şi ansamblul de dansuri „Molodţî“, grupul vocal „Narenler“, al Uniunii Democrate Tătare din Tulcea, ansamblul „Tuna“, al Uniunii Democrate Turce din Tulcea. Spectacolul a cuprins și colinde şi dansuri populare, moment susţinut de ansamblul „Danubius“, al Centrului Cultural „Jean Bart“ Tulcea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top