Politic

Senatorul Vergil Chițac și-a anunțat candidatura la primăria Constanța. „Este o decizie pe care am luat-o stârnit de dorința multor oameni”

Senatorul Vergil Chițac și-a anunțat, în cadrul unei conferințe organizate de Asociația „Constanța Altfel”, candidatura la alegerile locale din 2020, pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Va candida din postura de independent, susținut de asociația al cărui președinte este.

Chiar dacă nu am un partid politic în spate, colegii mei de la Constanța Altfel au intrat deja în logica de campanie. Noi, spre deosebire de partidele politice, avem acolo oameni de calitate, oameni care au făcut ceva în viața lor și care nu stau atârnați de un partid politic, să lipească afișe”, spune senatorul.

Decizia de a candida vine în urma multor analize, dar, mai ales, a multor discuții cu oamenii din Constanța. „Am discutat cu mii de oameni, pe Facebook, personal sau prin colegii mei de la Asociația Constanța Altfel. Oamenii mi-au cerut să-mi pun și eu priceperea într-un astfel de proiect, să o fac pentru binele orașului. Atunci i-am ascultat pe toți, i-am înțeles, am analizat și am luat decizia de a candida.”

Candidatura are la bază susținerea locuitorilor și încrederea acestora în persoana sa. „Mi se pare un gest de responsabilitate politică să nu-i dezamăgești pe acei oameni și să spui că nu candidezi, deși este cea mai simplă variantă”, adaugă Vergil Chițac, care susține că, până în acest moment, nu a avut nici un fel de discuții pe această temă cu vreun partid politic.

În ceea ce privește modul în care se vor desfășura alegerile locale de anul viitor, într-un singur tur de scrutin sau în două (cum doresc anumite partide politice), senatorul spune că este prematur să facă anumite calcule despre cum îl va avantaja sau nu una dintre cele două modalități de scrutin.

Nu am făcut socoteli de tipul acesta acum, să fiu pragmatic în a calcula procente. Pur și simplu este o decizie pe care am luat-o fiind stârnit, sau ca o rezultantă a dorințelor destul de multor oameni.”

Vergil Chițac spune că decizia sa de a candida are la bază și un sondaj de opinie realizat în municipiul Constanța. „Să știți că din datele pe care le am eu în sondajul meu, dar au apărut și în alte sondaje, oamenii cred că administrația locală este coruptă, că economia orașului este distrusă și locurile de muncă sunt foarte prost plătite, iar serviciile de bază asigurate de primărie sunt deficitare. Toți oamenii plătesc taxe și o parte din salariul lor se duce către administrația locală. Noi mandatăm administrația să ne ofere niște servicii de calitate. Iar ei ce fac cu banii noștri?”

În perioada următoare, senatorul Vergil Chițac va prezenta public programul de candidatură, pe care îl va pune în dezbatere publică. De asemenea, va lucra și la alcătuirea unei liste de persoane care vor candida pentru funcția de consilier local.

Eu nu cred că, în situația în care ajung primar independent, își va permite un partid, numai pentru faptul că primarul nu-i de-al lor, să obstrucționeze niște măsuri, decizii sau proiecte bune pentru constănțeni. Vor scădea în ochii oamenilor”, mai spune Vergil Chițac.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top