Comisia Europeană

Somnul ABADL naşte monştri: „Boss” Dany Nikos snopeşte o femeie pe plaja deținută ilegal de clanul său

Unul din Stăpânii Plajelor de care vorbeam săptămâna trecută a ieşit la rampă recent, snopind în bătaie o femeie de 56 de ani, de faţă cu nepotul ei de un an. Motivul – femeia a refuzat să își ia șezlong, sau să părăsească plaja „privată” a individului. Culmea este că huliganul – beizadea a unui intelop din București – nu avea niciun drept pe plaja respectivă. Aceasta fusese închiriată unui operator turistic din Mamaia, care a subînchiriat-o ilegal interlopilor. Totul ar fi putut fi evitat, dacă angajații Apelor Române s-ar fi „deranjat” să verifice operatorii de plaje. (foto – Dani se antreneaza pentru viitoarele confruntări pe viaţă şi pe moarte cu bunicuţele de pe plajă – sursa: YouTube)

Un articol de Răzvan PETRE

Incidentul, filmat pe plaja Alandala din Mamaia, a făcut deja ocolul internetului. Un individ cu ceafă lată abordează un grup de turiști care întinseseră cearșaful în fața șezlongurilor. Nesimțit, îi vorbește la pertu unei femei  de trei ori mai în vârstă decât el, iar cum aceasta refuză să se lase convinsă de mușchii săi, o scuipă în ochi. Apoi o ia la pumni, de față cu toată lumea de pe plajă și cu nepotul femeii, care este acum probabil traumatizat. După ce e ținut pe loc de un beach boy, individul revine cu încă câteva „cefe late”, pentru a-și apăra teritoriul – el rupe rogojina de plajă a turiștilor și le aruncă cearșafurile în mare.

{youtube}QzFSHHjC2Ww{/youtube}

Dany, boss de boss

Luați la întrebări de ziariști, angajații plajei Alandala au încercat să minimalizeze incidentul, afirmând că ar fi fost vorba de un conflict între turiști, apoi că individul nervos este un simplu angajat al plajei, sau al clubului de manele din vecinătate, venit să se relaxeze la plajă. În realitate, este vorba de Chatzakis Emmanoil Daniel, fiul lui Nikos Chatzakis – interlop bucureștean implicat în Clanul Sportivilor, în diferite firme de pază și protecție, precum și în clubul de manele „Bio Bio”. Departe de a fi un simplu bodyguard, Dany Nikos (așa cum este cunoscut Chatzakis junior) apare în zeci de poze și filmări postate pe internet, în care maneliști de seamă îi închină ode, în timp ce el se sparge în figuri în clubul tatălui.

Dat dispărut

După ce filmarea de pe plajă a căpătat notorietate, „curajosul” care snopea femei a dispărut și din Mamaia, și de pe internet. Pagina lui de Facebook a fost trecută pe „privat” și singura urmă a prezenței lui pe rețeaua de socializare este o postare agramată, dar plină de înverșunare: „Deja imi vine sa „VOMIT” nu mai „OAMENI” PERVERȘI, PREFĂCUȚI. BARJOCORA MAXIMA . Degeaba oferi „BINE” ca iei iti da „RAU”” În același limbaj elevat îl încurajează tovarășii lui: „astai lumea prefacuta si imvidioasa!!!” zice unul, în timp ce altul îl avertizează asupra pericolelor văzute și nevăzute: „Prietenii astiacare cre se dau frații … Te iubescc in chilimele spus …”
Înafară de pozele în care stă la uiskane prin Bio Bio și de cele în care se relaxează la plajă (la plaja Alandala, evident), Dany mai apare în filmări în care se antrenează la sala de box, sau se bate cu copacii din Herăstrău.

{youtube}35isF7MhZ5Y{/youtube}

„Plaja noastră”

Pe Facebook, plaja Alandala este prezentată idilic: „Vino la Alandala Beach & Lounge – Mamaia-Nord și distrează-te pe cea mai nouă plajă privată de pe litoralul românesc. Superba piscina plajă de unde frumoasele dansatoare vor încînta privirile. Plaja noastră va fi pentru dumneavoastră o oază de relaxare și bun gust.” Și o oază de pumni în gură, am adăuga…
Dacă Dany s-a evaporat de pe Facebook, nu la fel se întâmplă cu Chatzakis Sr. Devenit cubic de la atâtea proteine de ovăz și steroizi pompați în venă, acesta postează, sub nick-ul Nikos NKS, o grămadă de poze cu el la sală. Singurele excepții sunt promovarea clubului „Bio Bio La Manele” (cu puncte de lucru în București și stațiunea Mamaia – zona Enigma) și a plajei Alandala – de unde postează pliantele de promovare și o grămadă de poze cu partea dorsală a angajatelor și turistelor de la piscină.
Ceva mai puțin reținut este asociatul și cumătrul lui Nikos NKS – cunoscut ca Gerard Boss. Gerard postează frecvent poze și mesaje de promovare a plajei Alandala, la care se referă simplu: „plaja noastră”. Din mesajele sale, reiese că Gerard Boss are două probleme. Prima ține de ortografie – Gerard merge la salon să își facă „manichiuras”, apoi pleacă la „mares”, unde servește o ciorbă de „fasoles”. A doua problemă e de ordin sentimental – o dată pe săptămână minim, Gerard pune poze cu el la bustul gol, scrie că e single, că s-a săturat de „golănealăs” și că doar ce a vizionat singur filme romantice ca Titanic sau The Tourist, pe care i-ar fi plăcut să le împartă cu aleasa. Din păcate, „feteles” și „surioareles” din „Mamaiass” și „Constanțass” se pare că nu au percutat. Așa că Gerard a mărit miza – cu ocazia unui concert ținut recent pe „plaja noastră Alandala” el a oferit personal cinci invitații VIP pentru fetele frumoase. Concertul în cauză i-a avut ca protagoniști pe Loredana Groza și pe alți artiști de casă ai trustului PRO – dovadă a faptului că filiera Clubul Bio Bio – maneliști de top – Măruță dă roade nebănuite. (foto: stăpânii plajei Alandala, la un „frapes” – sursa Facebook)

Stăpâni, în mod ilegal

Din postările șefilor de la Alandala, e ușor de intuit ce căuta Dany Nikos pe plajă și de ce și-a permis să se comporte ca un stăpân. Nikos NKS și Gerard Boss sunt șefii zonei Enigma, controlând atât afacerea dinspre șosea – clubul Bio Bio La Manele – cât și cea dinspre mare – plaja Alandala.
În hârtiile ageamiilor de la Apele Române (Administrația Bazinală Dobrogea Litoral – ABADL), scrie, însă, altceva!
Conform evidenței care ne-a fost înaintată de ABADL în luna iulie 2015, sectorul de plajă unde se zbenguie clanul Nikos este operat de către Balcan Expres SRL – deținută în mod egal de Crăciun Viorel (Lunca, Botoşani) şi Chespi Tagedin (Cobadin, Constanța). În contractul de închiriere semnat cu ABADL scrie că aceștia, iar nu clanul Nikos, ar trebui să se ocupe de plajă. Conform aceluiași contract dar și altor prevederi legale, subînchirierea este interzisă.
Contactat telefonic de reporterii Ziua de Constanța, reprezentantul Balcan Expres SRL, Ilie Gheorghe, a declarat, senin: „Noi am subînchiriat plaja, dar nu mai ţin mine numele societăţii”.
Merită menționat că Balcan Expres SRL este partener de tradiție al ABADL-ului, fiind anul trecut firma ce administra a treia cea mai mare suprafață de plajă de pe litoralul românesc. În acte, nu neapărat și în realitate…

La ABADL se doarme bine

Dacă angajații ABADL și-ar fi făcut datoria, toată demonstrația de barbarism a lui Dany Nikos nu ar fi avut loc. Conform contractului semnat de Balcan Expres cu ABADL, subînchirierea plajei este interzisă, iar încălcarea acestei prevederi duce la rezilierea înțelegerii. Dacă inspectorii ABADL și-ar fi respectat fișa postului și ar fi controlat măcar o dată din mai și până în august 2015 plaja Alandala, atât clanul Nikos, cât și samsarii de plaje de la Balcan Expres SRL ar fi fost evacuați.
Din pozele puse pe Facebook se vede clar că la Alandala lipsește sectorul de plajă pe cearșaf, fiind postate și mesaje ale unor turiști nemulțumiți că au fost trimiși cu prosopul până lângă barca salvamarului, pentru că nu și-au luat șezlong. De asemenea, în filmarea cu bătaia se aud strigătele unei vânzătoare ambulante de porumb fiert – fără ca acest lucru să-l deranjeze pe Dany Boss. (conform legii, vânzarea ambulantă pe plajă e sancționată cu 10.000 – 20.000 RON amendă, iar administratorul plajei care nu împiedică activitatea de comerț ambulant – cu rezilierea contractului). Între noi fie vorba – operatorul oficial al plajei, Balcan Express, din cauza subînchirierii, nici nu e prezent la fața locului, deci oricum nu poate împiedica niciun comerț ambulant.
Așadar, angajații ABADL ar fi avut o mie de motive să îi evacueze, atât clanul Nikos, cât și clanul Balcan Expres SRL de pe plaja Alandala. Dar nu au făcut-o.
Până la urmă, nici nu e mirare – cum să „deranjeze” niște interlopi pe plajă, când angajații ABADL nu sunt în stare să afle cui au închiriat respectiva plajă? În urma articolului precedent, am adresat ABADL o solicitare prin care ceream să ni se comunice operatorii a 8 subsectoare de plajă, care au fost trecute la „secret”, lipsind din lista comunicată în iulie 2015. După 10 zile de așteptări, purtătoarea de cuvânt ne-a declarat că mai e nevoie de încă 20 de zile, pentru că solicitarea noastră este foarte „complexă”…

IPJ Constanța face dosare penale la panaramă

În urma incidentului de pe plajă, la serviciul 112 a fost înregistrat un apel. Deplasați la fața locului, polițiștii l-au identificat pe Dany Nikos și i-au aplicat fabuloasa sancțiune de 200 RON amendă, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. După ce incidentul a devenit subiect de interes național, IPJ Constanța a revenit cu un comunicat în care menționau inclusiv deschiderea unui dosar penal in rem (se cercetează faptele, nu persoanele).
O privire în codul penal ne dezvăluie faptul că această acțiune este neîntemeiată, dacă nu chiar abuzivă. „Deștepții” care au redactat, respectiv votat Noul Cod Penal, au scos sesizarea din oficiu pentru lovire și alte violențe. La lege scrie clar că acțiunea penală „se pune în mișcare la plângerea prealabilă” a victimei. Care plângere – mai ales acum că isteții din Poliție au făcut public numele și domiciliul victimei, care poate fi contactată oricând pentru a fi „sfătuită” să nu facă plângere – probabil că nu va mai veni niciodată.
Așadar, IPJ Constanța a încălcat prevederile legale, deschizând aiurea un dosar penal cu șanse zero. Dacă victima nu e atât de nebună încât să se pună cu Dany Nikos și tovarășii lui, dosarul va fi clasat în maxim 6 luni, din motivul lipsei plângerii prealabile. Dar IPJ a reușit oricum să puncteze la capitolul „imagine”, încălcând nițel legea, pentru a lăsa impresia că se ocupă cu seriozitate de caz.

Video: Dany şi un prieten se bat cu pomii din parc. No comment.

 

La antrenamentul obisnuit de dimineata din Parcul Herastrau impreuna cu Dany Nikos

Posted by Pana Niculae Cristian on Wednesday, April 29, 2015

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top