Exclusiv

Daci, romani, celți și nimfe la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Antic Tomis

Festivalul Antic Tomis de anul acesta se anunță a fi unul de neuitat, cu noutăți pentru participanți. Conform organizatorilor, promovarea evenimentului a început încă din luna decembrie a anului trecut, când a fost lansat la Tomis Mall Constanţa, filmul oficial al Festivalului şi o expoziţie cu cele mai frumoase fotografii realizate la ediţiile precedente ale acestui eveniment. Mai mult, expoziţia a fost relansată și va fi disponibilă până pe data de 30 august, de această dată în incinta centrului comercial City Park Mall. Evenimentul cultural-istoric de tradiţie al oraşului Constanţa, se va desfăşura în perioada 28-30 august 2015 în Parcul Tăbăcărie din Constanţa, cu participarea a cinci asociaţii de reconstituire istorică: Terra Dacica Aeterna (Cluj), Garda Apulum (Alba Iulia), România – Dacia Casa Noastră (Constanţa), Nimfele Dace (Zalău) și Scythia Minor (Dobrici, Bulgaria).

Noutatea acestei ediţii este muzica antică interpretată de instrumentiştii asociaţiei Scyitia Minor din Bulgaria dar și prezența Nimfelelor Dace din Zalău ce vor prezenta în premieră la festival ritualurile antice de nuntă romană, de inițiere în arta vindecării și un ritual funerar. Festivalul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa. Acest festival a fost o idee a agentiei de marketing cultural Groove Hour, încă din 2006, dar a prins viață prin parteneriat cu asociația de promovare a turismului dobrogean, care și-a asumat provocarea organizării unui eveniment istoric atât de amplu. Săptămâna antică se va încheia cu un alt eveniment cultural-istoric: Seara Antică (sâmbătă 29 august), ce va include o paradă antică începând cu ora 19.30 pe traseul Piaţeta Cazino Mamaia – Piaţeta Perla şi un spectacol de teatru antic – „Antigona” de Sofocle, începând cu ora 21.00, în Piaţeta Perla.

{youtube}4adKjXqEum4{/youtube}

“Festivalul Antic Tomis, aflat la cea de-a IV-a sa ediţie este, atât pentru comunitatea locală, dar şi pentru Asociaţia noastră, un eveniment de suflet, care atrage mulţi turişti şi o imagine pozitivă, atât de necesară Litoralului românesc. Organizarea evenimentului în staţiunea Constanța – Piața Ovidiu – Parc Tăbăcărie – Mamaia, în luna august, vrea să arate turiştilor care au ales ca destinaţie de vacanţă Litoralul Românesc, că, pe lângă mare, plajă, evenimente în cluburi, pot să se transpună şi în atmosfera şi istoria vremurilor de naştere a cetăţii Tomis. Suntem convinşi că cea de-a IV-a ediţie va avea un impact şi mai mare asupra turiştilor şi constănţenilor, iar evenimentul va continua să atragă un interes fantastic şi va reprezenta o nouă pagină în istoria evenimentelor de promovare a Constanţei şi a Litoralului Românesc. Vă aşteptam la reîntâlnirea cu Tomiris şi cu legiunile de daci şi romani, care vor reînvia Cetatea noastră! VIVAT TOMIS!“, a declarat Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral-Delta Dunării.

Programul complet al evenimentelor dedicate Festivalului Antic Tomis 2015 este următorul:

28 august
PARCUL TĂBĂCĂRIE

orele 09.00 – 12.00: Amenajare tabăra antică
orele 12.00 – 21.00: Ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice, antrenamente militare cu public
orele 15.00 – 16.00: Teatru de păpuși cu tematică antică
orele 19.00 – 20.00: Demonstrații militare – reconstituirea luptelor între daci și romani

CENTRUL VECHI AL ORAȘULUI CONSTANȚA

orele 17.00 – 17.30: Parada antică militară și civilă pe traseul Parcul Arheologic Constanța (intrarea de pe bulevardul Ferdinand) – Prefectura Constanța – Bd. Tomis – Statuia „Lupoaica cu pui” – Piața Ovidiu
orele 17.30 – 18.00: Ceremonia de deschidere – în Piața Ovidiu
ora 18.00: Retragerea spre tabăra festivalului din Parcul Tăbăcărie

29 august
PARCUL TĂBĂCĂRIE

orele 10.00 – 15.00: Ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice, antrenamente militare cu public
orele 15.00 – 16.00: Teatru de păpuși cu tematică antică
orele 17.00 – 21.00: Ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice, antrenamente militare cu public. Ritualuri antice de nuntă și de inițiere în arta vindecării.

MAMAIA

orele 20.00 – 21.00: Parada antică pe traseul Piațeta Cazino – Promenada – Piațeta Perla
ora 21.00: Teatru antic în Piațeta Perla: Antigona de Sofocle

30 august
PARCUL TĂBĂCĂRIE

orele 10.00 – 14.00: Ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice, antrenamente militare cu public
ora 15.00: Ceremonia de închidere
orele 17.00 – 21.00: Ateliere de reconstituire istorică, muzică și dans antic. Ritualuri antice de nuntă și funerare.
ora 20.00: Teatru antic – Antigona de Sofocle

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top