Fără categorie

Site-ul Primăriei Măcin oferă „fete frumoase” în loc de informaţii publice

Declaraţiile de avere şi Hotărârile de Consiliu Local sunt la secret 

Primăria oraşului Măcin, judeţul Tulcea, ţine la secret informaţii de interes public: Declaraţii de avere şi interese sau Hotărâri de Consiliu Local. Altfel nu am putea să explicăm de ce, de luni bune, anumite secțiuni ale siteului oficial al primăriei nu funcționează.

Interesul nostru pentru aceste informaţii a plecat de la o hotărâre a CL Măcin din vara anului 2014, prin care era respinsă cererea unui investitor în turism care dorea să construiască o pensiune în localitate. Ghinionul investitorului a fost că s-a lovit de interesele unor consilieri locali cu afaceri în şcolile de şoferi, care folosesc respectivul teren pe post de poligon. Informaţia că cererea investitorului a fost respinsă de Consiliul Local am primit-o de la o sursă din primărie şi apoi am încercat să găsim hotărârea cu pricina. La rândul nostru am avut ghinion: Cele mai recente Hotărâri de Consiliu Local sunt din 2012, cele mai noi declaraţii de avere sunt din 2009, declaraţiile de interese nu sunt deloc, iar ultimul Buget de venituri şi cheltuieli este din 2012. În căutările noastre pe internet am descoperit că Primăria Măcin are chiar două siteuri, chiar dacă niciunul dintre ele nu oferă exact informaţiile de interes public! Cel de-al doilea site pe care l-am găsit ne-a oferit o surpriză şi mai mare: la secţiunile de declaraţii de avere am fost direcţionaţi către siteuri matrimoniale, sub lozinca „Fetele frumoase!?”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top