Opinii

Sistem modernizat de servicii publice în Primăria Poarta Albă

Vasile Delicoti şi-a trimis angajaţii la cursuri de specializare

Un nou proiect a fost finalizat în comuna Poarta Albă. Este vorba despre implementarea sistemului integrat de management al calităţii de mediu, al sănătăţii şi al securităţii ocupaţionale, proiect finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 – 2013, valoarea totală fiind de aproximativ 260.000 lei. Unităţile vizate de acest proiect au fost instituţiile administraţiei publice locale, mai exact Primăria comunei Poarta Albă şi colectivul de angajaţi.

Personalul primăriei a urmat, în cadrul proiectului, cursuri de formare, ca cel de audit managerial, financiar-contabil şi tehnic de politici publice, management al resurselor umane, management financiar şi achiziţii publice, dezvoltare durabilă şi egalitate de şanse. În plus, au fost achiziţionate opt calculatoare, imprimante, licenţe Office, antivirus, un server şi consumabile. „Este unul din proiectele pe care le-am demarat la începutul anului 2009. A fost un proiect mult mai uşor de accesat decât celelalte. Am dorit să finalizăm acest proiect pentru ca să putem oferi locuitorilor din Poarta Albă cele mai bune servicii publice. Prin acest proiect am reuşit să instruim personalul primăriei, să ne dotăm şi să creăm un circuit foarte bine stabilit al documentelor. Mai mult decât atât, această certificare a managementului calităţii pe care am primit-o prin implementarea acestui proiect ne va ajuta atât în relaţiile de parteneriat cu celelalte instituţii ale statului sau cele europene, dar mai ales cu cetăţenii”, a declarat primarul Vasile Delicoti.

Proiect transfrontalier, în parteneriat cu Bulgaria

Primăria Poarta Albă mai are în derulare şi un proiect, în colaborare cu Bulgaria, ce priveşte unităţile şcolare din localitate. Proiectul se numeşte “Şcoli sigure” şi presupune implementarea unui sistem de monitorizare a şcolii, atât pe timpul orelor, cât şi în pauze, realizarea unui cabinet fonetic pentru învăţarea de limbi străine, achiziţionarea de table electronice şi palmtop-uri pentru profesori, precum şi realizarea unor cataloage electronice, pentru ca părinţii să fie la curent cu situaţia şcolară a copiilor. Lista proiectelor în desfăşurare din comuna Poarta Albă nu se opreşte aici. Printre investiţii se numără parcul ce are o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, grădiniţa cu program normal, pe care primarul intenţionează să o dea în folosinţă la începutul anului şcolar 2011 – 2012, sala de sport şi baza sportivă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top