Actualitate

Sistem inteligent de management local implementat de Comuna Cerna, județul Tulcea

Sesiunea din luna octombrie de alocare a fondurilor prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C10 – Fondul Local (Ministerul Dezvoltării) a adus o veste bună pentru administrația comunei Cerna, județul Tulcea. Proiectul depus de echipa coordonată de primarul Petre Șopu a primit o finanțare de aproape 2,2 milioane de lei.

Concret, administrația locală Cerna va implementa investiția „Asigurarea infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management local) la nivelul comunei Cerna”.

Prin acest proiect se asigură îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi și sporirea siguranței rutiere în zonele urbane, prin soluții digitale și ecologice de transport.

Investiția permite achiziționarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) și TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) ce contribuie la îmbunătățirea mobilității locale, respectiv a managementului urban/local.

Concret, prin acest proiect se pot achiziționa sisteme inteligente de management local prin dezvoltarea de servicii și structuri de sprijin foarte specializate pentru administrațiile publice, cum ar fi:

  • Dotarea și funcționarea centrului de monitorizare în timp real a situației din localitate – oferă acces în timp real la toate camerele, senzorii și alte dispozitive de colectare a datelor;
  • Achiziționarea și punerea în funcțiune a sistemelor inteligente de gestionare pentru sistemele de spații verzi, automatizarea sistemelor de irigații pentru spațiile verzi;
  • Extinderea sistemului WiFi în spațiile publice;
  • Mobilier urban inteligent;
  • Sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public;
  • Valorificarea obiectivelor de patrimoniu prin digitizare sau reconstrucție digitală (VR/AR);
  • Ghișeu unic pentru mediul de afaceri;

Comuna tulceană Cerna va realiza și alte două noi proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii stradale. Investițiile vor fi realizate prin Programul „Anghel Saligny”, derulat tot de Ministerul Dezvoltării.

Comuna Cerna a primit o finanțare de 30 de milioane de lei pentru două dintre cele trei proiecte depuse. Astfel, 15 milioane de lei vor fi destinați pentru asfaltarea de străzi în satele Mircea Vodă, General Praporgescu, Traian și în localitatea Cerna. Alți 15 milioane vor merge către proiectul „Asfaltare străzi în comuna Cerna, județul Tulcea”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top