Actualitate

Burse de performanță pentru elevii Ansamblului „Golovița” al comunei Ceamurlia de Jos

Cincisprezece elevi din comuna Ceamurlia de Jos, membri ai Ansamblului „Golovița”, vor primi burse de performanță din partea administrației locale. Acest lucru se întâmplă după ce, în luna august 2022, ansamblul a ocupat primul loca la Festivalul Internațional de folclor pentru copii „Peștișorul de aur”.

Conform legii, concursurile și olimpiadele școlare, dar și competițiile sportive pentru care elevii pot primi burse de performanță și merit în anul școlar 2022-2023. Festivalul „Peștișorul de aur” se încadrează în lista activităților educative, iar elevii premianți vor primi burse de merit.

Astfel, Ababei Bianca, Panait Ionela, Bucur Mariana, Conțu Alexandra, Molocea Roza Valentina, Rotaru Bianca, Mantu Beatrice, Vișinoaia Daria, Ghelmez Andreea, Andrei Laura, Baciu Costin, Ghena Teodora Ioana, Ghena Andra-Ilia, Panait Andreea Nicoleta, Burul Amalia, sunt tinerii care au făcut ca Ceamurlia de Jos să fie menționată și aplaudată la scenă deschisă.

Aproape 1.000 de tineri din Bulgaria, Macedonia, Mexic, Turcia, Ucraina şi România au participat în luna august la Festivalul Internaţional de folclor pentru copii „Peştişorul de aur”, organizat de Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul artistic Baladele Deltei, Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea şi Palatul Copiilor Tulcea.

Din juriul acestei ediţii au făcut parte jurnalista Carmen Olaru, precum şi maeştrii coregrafi Costică Bălărău, Ioan Simionca, Petre Şuşu, Valentin Rău şi Ştefan Coman.

Ansamblul ,,Golovița’’ din Ceamurlia de Jos a fost înființat în mai 2016, la inițiativa  directorului Școlii Gimnaziale Ceamurlia de Jos Matei Laurențiu. Ansamblul este compus din 17 membri și își desfășoară activitatea, în prezent, sub îndrumarea profesorului coregraf Coman Marian și grija primarului Dumitru Stan.

Ansamblul Golovița a ocupat locul I la Festivalul Portului Dobrogean, organizat de Primăria comunei Casimcea (2018). De asemenea, ansamblul a mai participat la Festivalul Bujorului, organizat de Primăria comunei Valea Nucarilor; Festivalul Borșului Pescăresc, organizat de Primăria comunei Jurilovca; Târgul de Toamnă, organizat de Consiliul Județean și Primăria municipiului Tulcea în piața Civică a orașului; Festivalul organizat în cinstea zilei satului de Primăria comunei Beștepe; Festivalul Portului Dobrogean organizat de Primăria comunei Casimcea (unde au ocupat locul I in anul 2019); Festivalul Internațional al Dunării, organizat în 2019 de Primăria municipiului Tulcea; Festivalul ,,Ziua Dobrogei”, organizat de Primăria comunei Jurilovca în anul 2019; Zilele Comunei Ceamurlia de Jos, organizate de Primăria Comunei Ceamurlia de Jos; Serbarea Câmpenească de la Vișina, organizată de Primăria comunei Jurilovca în anul 2019; Zilele Municipiului Tulcea, organizate de Primăria municipiului Tulcea în anul 2021.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top