Actualitate

Planul de acțiune în comuna Carcaliu, pe perioada iernii 2022/2023, a fost aprobat

Consiliul Local Carcaliu, județul Tulcea, au aprobat Planul propriu de acțiune pe perioada sezonului rece 2022-2023. Documentul prevede acțiunile pe care administrația locală le va întreprinde pe timp de viscol, ninsoare abundentă sau alte fenomene meteorologice care pot genera probleme în trafic.

Astfel, pe timp de viscol, avertizat cu cod galben și/sau portocaliu, se va interveni doar în situația când sunt în pericol vieți omenești sau distrugeri materiale pe rețeaua de drumuri publice. Intervenția se va efectua din dispoziția conducerii U.A.T. Carcaliu și va viza următoarele măsuri:

  • Locuitorii vor fi informați asupra posibilității accesului pe sectorul de drum restricționat din dispoziția primarului.
  • Revizuirea și repararea utilajelor, a echipamentelor și mijloacelor de transport prevăzute în programul de iarnă, inclusiv a spațiilor de cazare (în cazul în care există persoane blocate în localitate: scoală, grădiniță, dispensar).
  • Aprovizionarea cu materiale pentru prevenirea și combaterea poleiului și înzăpezirii, pregătirea, completarea și revizuirea spațiilor de depozitare, stabilirea sectoarelor de drum pe care se acționează numai cu materiale antiderapante.
  • Cantitățile de carburanți (benzină, motorină) pentru minimum 14 zile de acționare la utilaje proprii se vor stabili în funcție de numărul autovehiculelor și utilajelor din U.A.T. Carcaliu, iar stocurile se vor menține la acest nivel prin completarea pe toată perioada iernii în scopul menținerii condițiilor de circulație pentru autoturisme, autobuzele sau autocamioanele care sunt cuprinse de viscol.
  • Prevenirea înzăpezirii drumurilor se realizează prin patrularea cu utilaje. Aceasta acțiune se desfășoară în timpul ninsorilor liniștite sau când viscolele sunt slabe (tăria vântului sub 30 km/oră), iar zăpada spulberată nu poate imobiliza utilajele pe drum. În cazul în care tăria vântului crește peste valoarea menționată și zăpada este spulberată în cantități din ce în ce mai mari, acțiunea de patrulare încetează și utilajele se retrag, lucrând până la baza de reședință. În acesta situație, baza de deszăpezire va lua cu sprijinul organelor de poliție și se aduce la cunoștință publică cu recomandarea de a nu se pleca în cursă spre zonele respective.
  • Se interzice tractarea de către utilajele de deszăpezire a vehiculelor rămase pe drum, cu excepția celor singulare, care împiedică acțiunea de deszăpezire.
  • Utilajele utilizate pentru combaterea poleiului și înzăpezirii și de însoțire vor fi dotate cu semnale speciale luminoase de avertizare cu lumina galbenă, montate astfel încât să fie vizibile din toate direcțiile. Acestea vor funcționa numai în timpul acțiunii sau al deplasării spre locul de acțiune. Punctele extreme ale gabaritului acestor utilaje se vor marca cu stegulețe galbene sau lumini de gabarit.
  • Pentru desfășurarea operativă a acțiunilor de intervenție pe timpul iernii în vederea cunoașterii exacte a situației reale de pe teren este necesară efectuarea reviziilor (dimineața între orele 3:00 – 7:00 și după amiaza între orele 15:00-19:00 și ori de câte ori se consideră necesar).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top