Actualitate

Activități educaționale pentru școlarii și preșcolarii comunei Baia, județul Tulcea

De mai bine de o lună, în comuna Baia, școlarii și preșcolarii au început activitățile educaționale din cadrul proiectului „Măsuri integrate de dezvoltare locală”.

„Fiind o noutate pentru comuna noastră este o adevărata provocare atât pentru cei mici, părinți, cât și pentru cadrele didactice cărora țin să le mulțumesc în mod deosebit pentru implicare”, spune Mugurel Marșavela, primarul comunei.

Edilul spune că așteaptă, după această primă lună de implementare a activităților educaționale, părerile  părinților, dar și ale elevilor.  

Comuna Baia implementează proiectul „Măsuri integrate de dezvoltare locală”, un proiect ce a presupus construirea și dotarea Centrului Comunitar Multifuncțional din comună, selectarea unui grup țintă de beneficiari, sprijinul pentru creșterea accesului și participării la educația timpurie – învățământ preșcolar, servicii de educație parentală pentru părinții copiilor preșcolari.

În cadrul proiectului, 150 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, din comuna Baia, vor participa în acest an școlar la activități speciale în care vor învăța despre ce înseamnă hărțuirea și discriminarea, cu scopul de a diminua și preveni aceste fenomene în rândul copiilor.

De asemenea, cei 150 de copii vor participa, în anul școlar 2022-2023, la 5 tabere (câte 30 de participanți/tabără) unde folosirea telefonului, tabletei și a altor gadget-uri va fi fi restricționată. Taberele vor avea programe speciale astfel încât dependența de gadget-uri să fie mai ușor  depășită, respectiv: drumeții, sport și jocuri în aer liber, ateliere de lucru în natură, etc.

De asemenea, proiectul implică și adoptarea de măsuri inovative de intervenție în domeniul comunicării cu copiii; măsuri inovative de tratare a dependențelor specifice vârstei; servicii de educație parentală pentru părinții copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani; servicii pentru pregătirea tinerilor în vederea accesării pieței muncii; măsuri de promovare și sprijinire a activităților de antreprenoriat; servicii de îngrijire socio-medicale adresate persoanelor vârstnice; îmbunătățirea condițiilor de locuit ale persoanelor vulnerabile.

„Educația noastră și a copiilor noștri stă la baza bunăstării comunității și a propriilor noastre vieți”, spune primarul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top