Politic

Bola despre Schengen: Problema României nu e Olanda, ci proprii guvernanți

Admiterea României în spațiul Schengen este de ceva vreme în topul polemicilor din rândul clasei politice. Unii consideră că Olanda este nedreaptă în ceea ce privește votul său împotriva intrării României în spațiul Schengen din cauze mai mult sau mai puțin plauzibile, alții găsesc vinovații acestei atitudini a olandezilor chiar în rândul clasei noastre politice.

Iată ce spune vizavi de acest aspect deputatul de Constanța al partidului Forța Dreptei, Bogdan Bola:

„România trebuie să fie admisă în spațiul Schengen! Declarația Parlamentului Țărilor de Jos de ieri, prin care solicita guvernului „investigații suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România și Bulgaria”, lasă loc de interpretare.

Astfel, în cazul în care Comisia Europeană decide încheierea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) în privința României și dacă inspecțiile tehnice cu privire la siguranța frontierelor ies bine, putem înțelege că Țările de Jos ar fi dispuse să voteze aderarea României la Schengen.”

În schimb, spune tot Bogdan Bola, ”Forța Dreptei dezavuează pornirile pline de ipocrizie ale liderilor politici autohtoni din PNL și PSD care pregătesc populația României pentru un nou eșec al aderării țării noastre la spațiul Schengen, încercând să dea vina pe partidele de opoziție!

În loc să-și asume posibilitatea ca România să aibă de suferit din cauza politicilor anti-Justiție adoptate de ei, aceștia încearcă să găsească vinovați în altă parte. Le reamintim aici celor din PNL și PSD că ei sunt cei care au mimat desființarea Secției Speciale, ei sunt cei care au votat legile Justiției împotriva recomandărilor MCV, ei au pus pe butuci lupta anticorupție.”

Mai mult, zice Bola, „Guvernul României este condus de o persoană asupra căreia planează suspiciunea de furt intelectual (plagiat). La fel este și cazul ministrului de Interne, iar la Educație tocmai a demisionat un ministru acuzat de fraudă. Oare țările occidentale nu văd toate aceste lucruri? Iohannis, Ciucă, PNL și PSD cred că, după ce au pus pumnul în gură Justiției, nu vor exista consecințe pe plan internațional?

România suferă nu din cauza Parlamentului Țărilor de Jos, ci din cauza propriilor guvernanți, ei înșiși oameni cu probleme grave, oameni care periclitează aderarea noastră la spațiul Schengen.”

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top