Politic

Șișcu: Nu sunt motive de îngrijorare privind o eventuală lipsă a grâului la iarnă

Deputatul George Șișcu anunță că, deși culturile de grâu, porumb şi floarea-soarelui, au fost afectate de seceta prelungită de anul acesta, există rezerve suficiente la nivel naţional.

„România are suficient grâu pentru consumul propriu în următorul an, chiar dacă recolta din acest sezon este mai redusă decât cea din 2021. Nu sunt aşadar motive de îngrijorare privind o eventuală lipsă a grâului la iarnă. Totodată, din analizele guvernului reiese că vom avea suficient porumb şi floarea-soarelui pentru consumul românilor, chiar dacă aceste culturi sunt grav afectate de seceta prelungită.
Au apărut neajunsuri în unele zone în privinţa asigurării apei potabile, dar există rezerve suficiente la nivel naţional, astfel că în localităţile afectate apa este transportată cu cisternele. Sigur că traversăm o perioadă dificilă, cu crize care se tot succed sau chiar se suprapun, dar am speranţa că vom depăşi cu bine aceste episoade care ne provoacă atâtea griji suplimentare”, a transmis deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top