Politic

Șișcu: A trecut un an foarte dificil. Vom face față și în 2023

Deputatul liberal George Șișcu face un scurt bilanț al anului ce tocmai se încheie și amintește de războiul de la granița României, de criza energetică și de creșterea prețurilor. Toate acestea venind după pandemie, creionează cea mai grea perioadă din ultimele decenii. Cu toate acestea, spune Șișcu, guvernarea a reușit să depășească problemele și să găsească soluții.

Deputatul tulcean consideră că într-o astfel de situație e nevoie de politicieni onești, pentru a proteja populația și nu de lideri care iau măsuri populiste, ce se dovedesc până la urmă ineficiente.

„Suntem la finalul unui an 2022 care s-a dovedit a fi mult mai dificil decât ne imaginam. Unul în care românilor le-a fost greu și în care am traversat împreună multe momente de cumpănă. Așa cum nici o altă generație în viață nu a mai trecut printr-o pandemie de amploarea celei pe care am depășit-o, la fel în ultimele decenii nici nu am mai avut războiul atât de aproape la granițele noastre și nici nu am mai văzut o criză a energiei atât de puternică și o inflație galopantă.

În asemenea situații dificile în care trebuie luate decizii rapide pentru a proteja populația, pe baza informațiilor și analizelor existente la acel moment (nu când <după război mulți viteji se-arată>), nu există în tabăra politică eroi sau perfecțiune. A existat însă onestitate. Tot ceea ce se putea face fără a afecta economia prea mult, s-a făcut, dovadă stau și rezultatele de la final de an. Avem contraexemple de așa nu în preajma noastră, unde lideri populiști au promis mai mult decât se putea face și au cauzat penurie de carburant, lipsuri de tot felul. Degeaba dictezi tu de la Guvern că prețul unui produs este X dacă el nu va mai fi de găsit de a doua zi. În schimb, acest guvern cu premier liberal a reușit să compenseze la un nivel acceptabil facturile la energie și i-a ajutat pe cei mai vulnerabili români, așa cum continuă să o facă”, a transmis George Șișcu.

Deputatul liberal este încrezător că România va face față provocărilor și în anul 2023, chiar dacă urmază încă o perioadă dificilă.

„Îmi doresc, la final de an, să ne găsim împreună optimiști și realiști în egală măsură. Să învățăm mai mult să ne bizuim unii pe alții, să construim relații de încredere și să alocăm timp, așa cum se cuvine, pentru a fi împreună cu toți cei care ne sunt dragi, familie și prieteni.

Vă urez să aveți un 2023 senin, cu provocări depășite cu bine și cu multe lecții de viață care să ne facă pe toți niște oameni mai buni. Căci, în definitiv, spre asta tânjim: să fim noi, cu fiecare zi, mai buni și mai înțelepți.La mulți ani, dragii mei tulceni! La mulți ani, dragii mei români!”, a concluzionat Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top