Politic

Șișcu: 1200 de noi consilieri în școlile noastre

Deputatul George Șișcu anunță că din acest an vom avea câte un consilier școlar la fiecare 800 de elevi, ceea ce va duce, în unele cazuri, chiar la îmbunătățirea raportului din anumite zone ale țării chiar și de patru ori.

„Ministerul Educației a repartizat cele 1200 de noi posturi create (aprobate inițial în decembrie) și urmează ca acestea să fie scoase la concurs.
Este un lucru îmbucurător faptul că vor fi, în sfârșit, înființate cabinete de consiliere școlară în unitățile de învățământ de dimensiune mică și medie, cele mai multe dintre acestea fiind localizate în mediul rural.
Astăzi, în România activează doar 2.288 de consilieri școlari în cabinetele de asistență psihopedagogică, un număr infim în raport cu nevoia.
Consilierea școlară este esențială atunci când vorbim despre activitățile de prevenire a violenței, de creșterea accesului la informare, consiliere și sprijin pentru elevii în risc de excluziune școlară, dar și pentru familiile acestora”, transmite deputatul George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top