Opinii

Singura speranţă pentru comuna Independenţa: proiectele europene aşteaptă să fie declarate eligibile

Şeful administraţiei publice locale din comuna Independenţa, Cristea Gâscan, se poate lăuda cu un proiect proiect integrat în valoare de 2,5 milioane de euro. În cazul în care iniţiativa va fi declarată eligibilă şi va primi finanţarea necesară, aceasta va contribui semnificativ la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor şi la modernizarea condiţiilor de trai ale acestora. Referitor la această iniţiativă, primarul localităţii a declarat pentru reprezentanţii presei: „Bugetul local este mic şi abia ne ajunge pentru salarii. Cum să mai susţinem şi proiecte de anvergură? Tot ceea ce s-a făcut în comună a fost finanţat fie prin SAPARD, fie cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa“, a declarat Cristea Gâscan.

Un articol de Andreea PAVEL


Proiectul care a fost depus cu scopul de a obţine finanţarea europeană, este împărţit în mai multe subcapitole. Edilul-şef a mai declarat că există un proiect pentru realizarea reţelei de apă şi canalizare în satul Tufani ce aparţine de comuna Independenţa.
Proiectul are în plan realizarea a şapte kilometri de reţea de apă şi a 7,7 kilometri de reţea de canalizare. Primarul a mai precizat că tot în ce priveşte satul Tufani a mai fost iniţiat un proiect pentru realizarea a aproape doi kilometri de drum.
Un alt subproiect al iniţiativei menţionate are în vizor amenajarea unei grădiniţe de 80 de locuri. „Dacă primim banii, vom face grădiniţa aşa cum cer normele europene, cu parc, cu parcare şi toate utilităţile. Avem şi subproiectul After School, care cuprinde realizarea unei clădiri de dimensiuni mai mici, cu sală de mese şi două camere pentru recreere“, a conchis primarul comunei Independenţa, Cristea Gâscan.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top