Actualitate

Simpozion „Dunărea – fluviul care unește!“, în cadrul Festivalului Internațional al Dunării de la Tulcea

Sâmbătă, 11 mai 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la lucrările simpozionului „Dunărea – fluviul care unește!“, organizat în cadrul celei de a treia ediții a Festivalului Internațional al Dunării, desfășurat la Tulcea în perioada 9-13 mai 2019.

Simpozionul la care au mai participat primarul Constantin Hogea și directorul Ansamblului Artistic Baladele Deltei, Ștefan Coman, organizatorul acestui festival, a avut ca scop realizarea unui instrument de dialog, prezentare și cunoaștere a participanților și a culturii tradiționale fiecărei zone. În cadrul simpozionului s-a evidențiat modul în care este oglindită Dunărea în folclorul fiecărei zone, în obiceiuri, și ce influență a avut asupra ocupațiilor tradiționale ale locuitorilor de pe malurile fluviului.

 „Bine ați venit, dragi frați dunăreni, la gurile de vărsare ale Dunării. Tulcea se bucură în aceste zile de un frumos festival internațional, un motiv de mândrie pentru noi că am reușit să aducem aici atâtea ansambluri frumoase și atâtea obiceiuri. Mulțumesc organizatorilor pentru invitația la acest simpozion. Mare parte dintre dumneavoastră știți că domnul Ștefan Coman este sinonim cu ceea ce înseamnă folclor în zona Tulcei dar și a Dobrogei. Dumnealui organizează un alt festival, care este emblema județului Tulcea, Peștișorul de Aur, și este un motiv de bucurie că acest Festival al Dunării tinde să devină un altul de tradiție la Tulcea.

Participam acum trei ani, la Sulina, la un concurs de teatru din țările dunărene, cu acest prilej lansându-se ideea unui festival de teatru al țărilor dunărene. Iată că domnul Coman a luat-o înainte și a realizat acest festival de folclor, la care avem oaspeți din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova dar și din județele dunărene ale României. Sper că vă simțiți bine la Tulcea, că veți reveni la Tulcea cu gânduri bune și că veți fi adevărați ambasadori ai județului nostru“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Festivalul Internațional al Dunării are ca scop declarat de organizatori reunirea la Gurile Dunării (acolo unde, cu un secol și jumătate în urmă, statul român a îndeplinit misiunea sa istorică de a proteja primul „mugur” al viitoarei Uniuni Europene – Comisia Europeană a Dunării) ansambluri și formații reprezentative ale folclorului țărilor prin care trece marele fluviu european.

      

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top