Actualitate

La Sarighiol de Deal din județul Tulcea s-a deschis oficial a XVII-a ediție a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului

Sâmbătă, 11 mai 2019, administratorul public al județului, Vasile Strat a participat, la Sarighiol de Deal, la deschiderea oficială a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, eveniment ajuns la cea de a XVII-a ediție și organizat de Consiliul Județean Tulcea, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Comunei Beidaud și Asociația Culturală Aromână „Dor“.

„Suntem în fața unui eveniment devenit deja o marcă a județului nostru, un festival care promovează cunoașterea și conservarea creației culturale pastorale atât în spațiul dobrogean, cât și în zone cu tradiție în păstorit din întreaga Europă. Profit de ocazie și îi felicit și pe tinerii de la Ansamblul Aromân „Dor“ din Sarighiol de Deal și pe dumneavoastră, domnule profesor Caimacan, pentru că ați crescut și ați format aici adevărați ambasadori ai folclorului local, care ne reprezintă cu cinste la orice eveniment de profil și care vor urca pe scenele festivalului și în acest an, alături de artiști renumiți și ansambluri din județ, din țară, dar și de peste hotare.

Ne bucurăm că județul nostru poate găzdui astfel de evenimente culturale care arată lumii că păstrarea tradiției este una dintre cele mai importante valori ale unei comunități. Aș dori, în acest context, să vă reamintesc faptul că noi, cei din Consiliul Județean Tulcea, ne manifestăm toată disponibilitatea de a vă sprijini în organizarea acestui spectacol pe care, de altfel, l-am susținut, după posibilități, în fiecare an“, a declarat administratorul public Vasile Strat.

De asemenea, duminică, 12 mai 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat la Sarighiol de Deal, la deschiderea ultimei seri a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului.

„Vreau să-l felicit în primul rând pe domnul Caimacan,

sufletul acestui festival, om cu har, pentru modul în care reușește, an de an, să organizeze acest Festival Internațional Multietnic al Păstoritului. În viața unui popor, cultura, tradiția și credința sunt trăsăturile principale. Ceea ce se prezintă astăzi pe scenă la Sarighiol de Deal este autenticitate nealterată, este expresia creației materiale și spirituale de milenii a popoarelor pe care le unește acest obicei, această îndeletnicire a păstoritului. Vă mulțumesc frumos pentru invitație și ne bucură faptul că avem ocazia să sprijinim astfel de manifestări culturale“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea.

Pe lângă invitații tradiționali, ultima seară a Festivalului a beneficiat de prezența Ansamblului Aromânilor Grămoșteni din Skopje, Macedonia și a Ansamblului folcloric Vălenașii din Văleni, Republica Moldova. Ambele recitaluri au fost apreciate de publicul numeros și au fost răsplătite cu aplauze.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top