Exclusiv

Sfaturi utile în procesul de angajare pentru dobrogeni

Cauți de ceva timp un loc de muncă și devine din ce în ce mai greu să fii chemat la interviu? În zona Dobrogei piața muncii este ofertantă, trebuie doar să știi să cauți eficient și să ții cont de anumite aspecte importante în acest proces.

 

Stabilește-ți o direcție spre care vrei să te îndrepți. Nu aplica la toate posturile existente pe piața muncii. Alegeți un traseu al carierei tale și ține-te de el. Aplicând doar la anumite locuri de muncă, îți poți personaliza CV-ul pentru fiecare post pentru care aplici.

Dacă ești în căutarea unui job, cu siguranță te pregătești pentru un interviu de angajare. Trebuie să ieși în evidență fața de ceilalți candidați folosind diferite strategii. Prima dintre ele este abordarea de aplicare pentru locul de muncă. Mai exact, când vrei să aplici pentru un anumit post, intră în legătură directă cu persoanele din departamentul de resurse umane și trimite-le acestora direct CV-ul tău. Dacă ai deja pe cineva în interiorul companiei respective, trimite-ți CV-ul prin aceasta, mărindu-ți astfel șansele de angajare. Informează-te cu privire la job-ul pentru care vrei să aplici și cu privire la companie. Altfel riști să areți dezinteres, ignoranță și lipsă de respect față angajator.

Pregătește într-un mod serios interviul de angajare. Încearcă să nu îl abordezi cu superficialitate și gândește-te de acasă la întrebările ce le poți primi. Când te prezinți la un astfel de interviu este important să știi să îți vinzi potențialul. Un alt aspect de care ții cont la interviul de angajare este modul în care te prezinți și factorii de personalitate. Angajatorul este interesat, pe lângă abilitățile și experiența ta profesională și de caracterul tău ca om, dacă ești sau nu un coleg bun, o persoană agreabilă și flexibilă dacă ești sociabil, capabil să lucrezi în condiții de stres.

Controlează-ţi gesturile. Când ești în fața angajatorului fii atent la gesturile non-verbale, nu îți atinge fața și nu gesticula cu mâinile într-un mod deranjant. Încearcă să nu distragi atenţia intervievatorului cu nici un gest nepotrivit.

Alege-ţi cuvintele cu atenţie. Încearcă să arăți că ești entuziasmat și de abia aștepti să lucrezi în compania respectivă. Evită întrebările de genul: “avem liber între sărbătorile de Crăciun?”. Iar dacă aplici într-un anumit domeniu de activitate, nu menționa că ţelul tău profesional este de fapt să ajungi să lucrezi în alt domeniu.

Pune accent pe experiența ta anterioară. Dovedește că ai abilitațile necesare pentru postul la care aplici. Pune accent pe sarcinile care le-ai avut la locul de muncă anterior și la care le-ai facut față cu succes. În cazul în care nu ai neapărat o experiență anterioară poți pune accentul pe partea de aptitudini sociale și de comunicare, pe educația dobândită până la momentul acela.

Dacă ești întrebat care ar fi așteptările tale financiare nu încerca să eviți un răspuns clar, considerând că ai spune o sumă prea mică pe care nu o mai pot apoi negocia sau o sumă prea mare care te face lacom. Ideal e să transmiți că o sumă anume ar fi suficientă pentru perioada de probă, cu mențiunea că la sfârșitul acestei perioade să puteți discuta salariul final.

Fă-ți un cont pe site-uri specializate de recrutare, precum infomunca.ro. Este o metoda modernă, utilizată de către recrutori pe o scală largă, fiind o cale practică, cu rezultate eficiente, aproape imediate. Agențiile de recrutare au posturi disponibile în diferite domenii și ai astfel șansa de a fi informat în legatură cu un numar mai mare de locuri de muncă . Pentru o sumă rezonabilă aceste firme te ajută să-ți găsești un job bun în cel mai scurt timp.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top