Opinii

Sfântul Filip, sărbătorit cu fast de crendicioşii din Adamclisi

Vineri, 14 noiembrie a.c., în localitatea Adamclisi a fost sărbătoare mare! Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de sfinţire mică a paraclisului mânăstirii Sfântul Apostol Filip din Adamclisi.

 

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

În jurul orei 15:30 înaltul ierarh a condus evenimentul religios spre zona în care au fost descoperite moaştele celor şase sfinţi necunoscuţi de la mânăstirea Sfântul Apostol Filip: cetatea Adamclisi.

În cinstea sfinţilor Filip şi Grigorie Palama s-a oficiat, de asemenea, o slujbă de priveghere, la cetate, iar sâmbătă, 15 noiembrie, dis de dimineaţă, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat slujba Sfintei Liturghii Arhiereşti. Tot în aceeaşi dimineaţă a fost celebrată şi sfinţirea mică a paraclisului mânăstirii, aşezământ de cult care poartă hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Mânăstirea Sfântul Apostol Filip a fost înfiinţată în 2005 şi este construită la mai puţin de un kilometru de locul în care au fost descoperite moaştele sfinţilor de la Adamclisi. Moaştele au fost descoperite acum 30 de ani, sub una dintre cele mai inseminate basilici din cetatea Tropaeum Traiani, iar ridicarea paraclisului a demarat în 2007, după ce, în prealabil, cu un an înainte, relicvele fuseseră aduse înapoi de la Centrul de Cercetări Antropologice al Academiei Române din Dobrogea.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top