Exclusiv

Serile Navodariului au fost luminate de FESTOP 2007

În perioada 27- 29 iulie 2007, muzica, surprizele si voia buna si-au dat întâlnire la Navodari, gratie Primariei si Consiliului Local, în parteneriat cu Aldaco Film, care  a organizat “Gala Topurilor si Festivalurilor, FESTOP”, cea mai mare manifestare artistica de peste an.

Deschiderea festivalului a avut loc vineri, 27 iulie, ora 17.00, la restaurantul Hotelului Lido din Mamaia, ocazie cu care primarul navodarenilor, Tudorel Calapod, a adresat un mesaj de bun venit oaspetilor din Spania, în speta din orasele Teruel si Zaragoza, din Turcia- orasele Gemlik si Umurbei, Bulgaria- localitatea Cavarna si din Republica Moldova – Chisinau.

În prezenta acestora, a prefectului judetului Constanta, Danut Culetu, a consilierilor locali, a colaboratorilor Primariei Navodari si, nu în ultimul rând, a presei locale si nationale, s-a semnat Acordul de Infratire cu orasul Teruel- Spania si Protocolul de Parteneriat si Colaborare cu Grupo de Comercio Hispano-Romano. În cadrul ceremoniei inaugurale, primarul Calapod a acordat premii si diplome elevilor navodareni cu rezultate foarte bune la concursuri si olimpiade nationale si internationale.

Vedete de top

În prima seara de festival, începând cu ora 20.00, într- un decor nou amenajat în Parcul Central al orasului, navodarenii prezenti în numar mare si-au putut admira artistii:  Mirabela Dauer & Raul, trupa Heaven, Radu Ille, Catalin-câstigator Megastar, Benone Sinulescu si Directia 5. Gazda evenimentului a fost Gabriel Cotabita, care a deschis seria spectacolelor, dupa consumarea focurilor de articificii. A doua seara a spectacolelor a adus pe scena artisti ca Angela Similea, Ana Lesko si Ovidiu Komornic, dar si trupe ca Shock sau My Band. Doua ore mai devreme, spectatorii au putut admira parada portului popular, un eveniment de înalta tinuta, în care au fost prezentate costume populare românesti, dar si apartinând minoritatilor conlocuitoare (turci sau lipoveni). Tot în a doua zi a festivalului, Primaria si Consiliul Local Navodari au premiat o familie longeviva, întemeiata în urma cu 62 de ani. Manifestarile au continuat în ultima zi cu Festivalul Minoritatilor, seara încheindu-se cu reprezentatiile K1, Margineanu, Dinu Iancu Salajanu, Talisman, Semnal M si Etnic. Trei familii din Navodari au fost premiate pentru originalitate, în amenajarea fatadei de bloc. Întregul festival a putut fi urmarit în direct de telespectatorii din toata tara prin intermediul postului de televiziune B1TV.        
 
Festop, o îmbinare perfecta între traditional si modern

Organizatorii festivalului au urmarit de la bun început o îmbinare armonioasa între traditional si modern, programând în acest sens recitaluri de muzica populara, parada costumelor traditionale, dar si reprezentatii moderniste, cu muzica dance si R&B. Dialogului deschis între generatiile de muzicieni (de la Mirabela Dauer si Angela Similea la Directia 5 si Ana Lesko, de pilda), precum si îngemanarea dintre muzica populara traditionala si muzica etno au facut parte din acelasi mesaj de promovare a valorilor moderne si traditionale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top