Politic

Senatorul Ştefan Mihu sprijină ideea reorganizării Administraţiilor fiscale

Proiectul de lege privind reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost adoptat miercuri 27, februarie a.c în Camera Deputaților după ce în noiembrie anul trecut acesta a primit vot pozitiv și în Senat.

Propunerea legislativă inițiată de UDMR care prevede desființarea direcțiilor regionale de finanțe publice și organizarea acestora la nivel județean a fost intens sprijinită de către senatorul constănțean Ștefan Mihu.

Reorganizarea activității ANAF a fost de altfel unul dintre obiectivele prioritare la preluarea mandatului său în Parlament.În Comisia de buget-finanțe a Senatului, acesta a adus zece amendamente care au întregit și îmbunătățit forma finală supusă votului. Prin măsurile prevăzute în proiectul de lege se va îmbunătăți rata de colectare a taxelor și impozitelor. Deregionalizarea urmează să readucă administrațiile financiare la nivel județean, să simplifice procedura de gestionare fiscală și să apropie administrația de cetățenii contribuabili”– a declarat senatorul PSD de Constanţa, Ştefan Mihu.

Actul normativ urmează să fie trimis președintelui României pentru promulgare.

To Top