Politic

Senatorul Ștefan Mihu, către guvernul Orban: Ce măsuri veți lua pentru încurajarea și susținerea producătorilor autohtoni?

În ședința Senatului din 2 decembrie, senatorul constănțean Ștefan Mihu a adresat o interpelare premierului Ludovic Orban și Ministrului Agriculturii, Nechita-Adrian Oros. Senatorul aduce în discuție situația Casei de Comerț Agroalimentar Unirea precum și importanța acestui mecanism comercial pentru valorificarea agriculturii naționale.

Redăm mai jos textul interpelării:
“Domnule Prim-ministru, Domnule Ministru,

După cum este cunoscut, ați exprimat recent îndoieli în mass-media în legătură cu perspectivele Casei de Comerț cu produse agroalimentare Unirea, adică, în ceea ce privește existența, în continuare, a unui lanț de produse alimentare românești, menit să încurajeze și să sprijine micii producatori agricoli din țara noastră.
În mod evident, pretextele invocate – «vremea gostaturilor a trecut» sau pretinsa lipsă de «impact economic şi social» a inițiativei fostului guvern social-democrat – seamănă mai mult a răfuiala de natură politicianistă, făcută pe seama și în detrimentul producătorilor agricoli autohtoni, decât a concepție sau viziune coerentă menită să susțină agricultura din țara noastră!
Permiteți-mi, domnule Prim-ministru și domnule Ministru, să apreciez că o asemenea abordare, în egală măsură anti-națională și falimentară pentru viitorul agriculturii românești, impune – cel puțin din respect pentru Parlamentul României și opinia publică românească – argumente mult mai consistente și mai coerente decât niște simple declarații rostogolite în spațiul public! Aceasta, cu atât mai mult, cu cât alegațiile menționate au fost urmate de perturbări imediate și blocaje cât se poate de concrete în aprovizionarea și funcționarea lanțului de magazine Unirea, deja constituite, cu obiectivul clar al falimentării acestora, atât prin suspendarea fondurilor alocate de fostul guvern, cât și prin ordonarea unui control al gestiunii lor din partea Corpului de Control al Guvernului!
Bineînțeles că, orice guvern poate efectua oricât de multe controale dorește în orice sector economic sau social, atunci când și acolo unde există motive rezonabile și pertinente să întreprindă un asemenea demers, cu condiția – subînțeleasă, de altfel, din perspectiva bunului simț – a prezentării unor argumente pertinente, inclusiv de natură economică, care să însoțească o asemenea măsură!
Față de cele de mai sus, vă rugăm să ne precizați, domnule Prim-ministru și domnule ministru, care este viziunea domniilor voastre privind viitorul agriculturii românești și, mai ales, a măsurilor avute în vedere pentru încurajarea și susținerea producătorilor autohtoni, inclusiv, atunci când este adusă în discuție existența lanțului de magazine cu produse agro-alimentare Unirea.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top