Politic

Bogdan Huțucă: Singura soluție a PNL de a repara derapajele uriașe ale PSD este de a-și asuma responsabilitatea unor decizii rapide

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal și-a manifestat susținerea pentru angajarea răspunderii Executivului pe două teme importante, asumate prin programul de guvernare: eliminarea recursului compensatoriu și abrogarea prevederilor din OUG 114.

Despre acestea, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, membru în cadru Biroului Politic Național al PNL, a declarat:

„Din cauza arhitecturii parlamentare nefavorabile, singura soluție a PNL de a repara derapajele uriașe ale PSD în materie bugetar-fiscală și de Justiție este de a-și asuma responsabilitatea unor decizii rapide și mult așteptate de români și mediul de afaceri. De ce asumarea răspunderii Guvernului? În primul rând pentru că noi, liberalii, nu suntem adepții OUG-urilor, mai ales în condițiile în care românii s-au exprimat prin referendum că nu doresc modificarea legislației din domeniul Justiției prin aceste ordonanțe. În al doilea rând, asumarea răspunderii dă posibilitatea opoziției să se manifeste prin elaborarea de amendamente, atacuri la CCR sau chiar și moțiune de cenzură, drepturi absolut democratice și firești. Din păcate, stilul despotic în care PSD a guvernat prin OUG-uri nu a conferit opoziției niciodată aceste posibilități”.

Despre abrogarea prevederilor OUG 114 referitoare la taxarea sistemului bancar, a sectorului energetic şi a sectorului de comunicaţii, deputatul a declarat:

„Din păcate, rezistența partidelor politice din Parlament nu ne permite o perspectivă pe termen scurt pentru a remedia sau limita efectele păguboase ale acestei ordonanțe, de aici și nevoia angajării răspunderii Guvernului. 
De aceea, obiectivul PNL este de a anula imediat: prevederile legate de domeniul energiei, supraimpozitarea sectorului financiar bancar, abrogarea suprataxării în domeniul comunicațiilor, abrogarea prevederilor profund nocive legate de funcționarea Pilonului doi de pensii.
În acest context, prioritatea Guvernului Orban și a Partidului Național Liberal rămâne întocmirea Bugetului de Stat pe 2020 și guvernarea eficientă a statului român”.

 
 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top