Actualitate

Senator USR: Nu știam că FURTUNA TAIE COPACII perfect drept, ca DRUJBA

„România este oaia neagră a Europei” în privința furtului de lemn, pentru că „din păcate, toată această cantitate de lemn furată din pădurile din România nu se compară cu alte țări”, a declarat europarlamentarul austriac Thomas Waitz, aflat în vizită la Iași.

“Thomas Waitz a venit în România pentru a vedea, printre altele, cum dispar pădurile centenare ale Iașului sub nasul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, cel care se încăpățânează să susțină că în județ totul e minunat și legal, în ciuda dovezilor clare care arată cum zilnic dispar abuziv copaci din Codrii Iașilor, din pădurea Bârnova-Dobrovăț și de oriunde se fac că nu văd autoritățile puse să-i păzească pe hoți, nu lemnul”, a declarat Marius BODEA, senator USR de Iaşi.

Europarlamentarul a amintit că România a primit avertismente din partea UE şi are la dispoziţie trei luni pentru a rezolva problema defrişărilor ilegale, în caz contrar riscând să primească sancţiuni dure de la nivel european.

“Am avertizat, la rândul meu, de nenumărate ori despre ilegalitățile comise în pădurea Bârnova-Dobrovăț, un plămân ai Iașului care este ciopârțit sub protecția fostului ministru al Mediului, ajuns vremelnic președinte al Consiliului Județean.

Încă de la începutul anului 2020, am fost personal și am văzut dezastrul din pădurea Dobrovăț înainte de a cere public interzicerea oricărei forme de exploatare forestieră acolo. În același timp, Alexe ne acuza peste tot că împrăștiem informații false și că agenturi străine sponsorizează o campanie de compromitere, căci, de fapt, ar fi fost vorba despre niște „doborâturi” de furtună.

 

“Nu știam că furtuna taie copacii perfect drept, ca drujba”


Am cerut, de asemenea, transformarea de urgenţă a Pădurii Bârnova-Repedea în Parc Natural protejat, în condițiile în care din cele 12.000 de hectare ale sitului Pădurea Bârnova-Repedea, doar 1% sunt în protecţie strictă, iar peste 90% din fondul forestier este destinat tăierii pentru producţie.

Dar pe Costel Alexe nu-l interesează verdele din copaci, ci pe cel din hârtia de bancă, așa că nu doar că nu a făcut nimic pentru a proteja natura, dar, după cum vedem, continuă în mandatul său defrișarea și a ultimelor petice de pădure din județ.

Simțim cu toții, de ceva ani, ce înseamnă să distrugi natura, fără discernământ: iernile au devenit blânde și secetoase, verile au devenit arzătoare și mai secetoase. Pământul nu mai are răbdare cu noi, iar personaje precum actualul președinte al Consiliului Județean nu fac decât să contribuie din lăcomie și incompetență la dezastrul care se apropie”, a asăugat senatorul USR.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top