Politic

Senator Ștefan Mihu: În aceste clipe de grea încercare este momentul să fim mai solidari și mai uniți ca niciodată

În urma retragerii premierului desemnat înainte de votul de investitura din Parlament, senatorul social-democrat Ștefan Mihu a făcut o declarație de presă prin care dezaprobă degringolada liberală pe fondul crizei cu care se confruntă țara.

« După cum este cunoscut, în cursul după-amiezii de ieri, cu mai putin de 15 minute înainte de ședința Camerelor reunite ale Parlamentului României, care urmau să decidă asupra investiturii unui nou guvern, menit să pună capăt unei grave crize politice, care răvășește țara de mai bine de 30 de zile, am asistat stupefiați, alături de întreaga opinie publică românească la un act, deopotrivă inaceptabil și iresponsabil, la un gest de ignorare fățișă și trădare impardonabilă a intereselor fundamentale ale țării: este vorba de depunerea cu nonșalanță, de către reprezentantul PNL Florin Cîtu, a mandatului încredințat de președintele Klaus Werner Iohannis, în calitate de candidat desemnat pentru funcția de prim-ministru.
Gestul incalificabil, în sine, de dezertare și fugă de responsabilități, poate fi considerat drept o consecință directă a luptelor interne pentru putere din PNL, precum și a veleităților autoritariste ale actualului președinte al PNL, premierul interimar Ludovic Orban, ros de ambiții de putere și recent demis prin moțiune de cenzură de către Parlamentul României.
Pentru a întregi grotescul situației, trebuie subliniat faptul că tot acest comportament stupid și inacceptabil din punct de vedere politic al liberalilor survenea exact dupa ce, la nivelul celor două Camere ale Parlamentului, dincolo de asigurarea cvorumului necesar supunerii la vot a noii echipe guvernamentale, se decantase un larg curent de opinie în favoarea investirii unui nou guvern, fie el și minoritar liberal, din considerente mai puțin legate de valoarea în sine a echipei Cîțu, cât din necesitatea stringentă de a oferi țării un guvern capabil să adopte măsurile de urgență reclamate de situația de criză cu care se confruntă țara.
Este pentru a doua oară, în decurs de mai puțin de două săptămâni, în care reprezentanții PNL, cu sprijinul și încurajarea directă a președintelui în funcție, oferă un jalnic recital despre CUM NU SE FACE POLITICĂ, despre « joaca de-a guvernarea », de-a anticipatele, spre consternarea unei țări intregi și, nu ne îndoim, spre nedumerirea partenerilor europeni și euroatlantici ai țării noastre!
Tot acest spectacol lamentabil, prin prisma ignorării intereselor și priorităților naționale ale momentului, se desfășoară în plină epidemie globală de coronavirus, decretată în mod oficial de Organizația Mondială a Sănătății, pandemie care a bulversat la propriu întreaga lume, determinând prăbușirea burselor internaționale, paralizarea unor întregi sectoare de activitate, în primul rând a transporturilor și turismului, a lanțurilor de aprovizionare cu produse de primă necesitate și materii prime peste tot în lume, aruncând în disperare zeci, sute de mii de oameni și, poate deja milioane, la ora la care vorbim, plasati în izolare, în carantină sau împiedicați de circumstantele create, inclusiv prin decretarea în multe țări a stării de urgență, să-și mai viziteze familiile, rudele sau prietenii aflați în așa numitele « zone roșii » de contaminare.
De parcă nu ar fi fost suficient, aceste elemente profund preocupante de criză acută la nivel internațional sunt « completate », din păcate, de perspectiva tot mai accentuată a unei recesiuni economice și comerciale mondiale, ale cărei semne sunt tot mai evidente și care reclamă, fără întârziere, măsuri concertate corespunzătoare din partea tuturor statelor lumii!
În pofida acestor evidențe și în dispretul profund al intereselor naționale fundamentale, Romania este adusă, din păcate, în aceste zile, în situația de a suporta consecințele unei prestații politice absolut incalificabile din partea unui PNL în plină degringoladă, consecință directă a apetitului obsesiv și maladiv al liderilor acestui partid, încurajați și susținuți nemijlocit de președintele Klaus Werner Iohannis, vizând modificarea legislației electorale și provocarea de instabilitate politică și alegeri anticipate, într-un moment în care țara are cu totul și cu totul alte priorități!
De altfel, Curtea Constituțională a României a sancționat deja, prin decizii succesive, conflictele de natură constituțională între Parlament și Administrația Prezidențială, decurgând din maniera profund anticonstitutională, discreționară și superficială, pe repede înainte și în care președintele în functie a înteles să-și îndeplinească sau mai bine zis să nu-și îndeplinească atributele constituționale legate de desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru, precum și prin nesocotirea de către președinte a rolului constituțional de imparțialitate și mediator între puterile și instituțiile statului ce i-a fost conferit de Constituție.
Așteptăm, fără prea mari speranțe, din păcate, rezultatul consultărilor de astăzi de la Palatul Cotroceni!
Țara nu mai poate aștepta, însă, după toanele unor politicieni expirați sau, mai bine zis, ale unor politruci iresponsabili!
PS : Dincolo de diferențele de ordin politic care ne despart, în aceste clipe de grea încercare este momentul să fim mai solidari și mai uniți ca niciodată. Le doresc tuturor colegilor din PNL afectați de noul coronavirus multă sănătate și recuperare ușoară», a declarat Ștefan Mihu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top