Opinii

Se reabilitează și modernizează Căminul Cultural din Comuna Dăeni

Unul din proiectele aflate în plină derulare în comuna tulceană Dăeni este cel de reabilitare, extindere și modernizare a Căminului Cultural. Așa cum ne-a declarat edilul Marian Gherghișan, „lucrările au început în luna iunie 2016, în momentul de față ajungându-se la turnarea plăcii de beton și ridicarea acoperișului. Conform proiectului, constructorul are obligația ca până în luna iulie 2017 să finalizeze Căminul Cultural”.

Valoarea acestei investiții este de 1,3 milioane de lei (fără TVA), fiind suportată integral de către Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. „Căminul se va moderniza și dota conform ultimelor standarde de calitate. Inclusiv echipamente noi de sonorizare vor fi montate aici. Vor fi cel puțin 180 de locuri pe scaune, dar în funcție de evenimentul pe care îl vom găzdui, putem spune că încap și 300 de persoane în picioare. Conform proiectului, Căminul Cultural va avea un etaj cu balcoane, ceea ce îl face cu mult mai încăpător decât cel vechi”, ne-a mai declarat Marian Gherghișan.
Contribuția Consiliului Local și a Primăriei comunei Dăeni la acest proiect de anvergură va consta în alimentarea cu apă și energie electrică a Căminului.
Construit în 1930, căminul cultural din Dăeni a fost reabilitat și în anul 1992. În cadrul căminului îşi desfășoară activitățile specifice de valorificare a tradițiilor populare din zonă ansamblul folcloric Hora Pleşoaei. Acest ansamblu a beneficiat în cadrul proiectului integrat ”Dezvoltarea infrastructurii, îmbunătățirea serviciilor de bază şi punerea în valoare a moștenirii culturale în comuna Dăeni, județul Tulcea” de un însemnat sprijin financiar pentru valorificarea tradiţiilor şi continuitatea acestuia. În cadrul căminul cultural funcţionează şi un Centru de informare comunitar, care în colaborare cu diferite instituţii şi diverşi specialişti urmăreşte crearea unei baze de date despre zonă, comunitate, a unui site al comunei cu date de interes general actualizate periodic.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top