Actualitate

Se lucrează la asfaltarea străzilor din comuna Carcaliu

Unul dintre proiectele majore ale primarului Gheorghe Panfil este cel de modernizare a străzilor din comuna tulceană Carcaliu. Lucrările se află în plină desfășurare, fiind vorba despre aproximativ 35 de străzi cuprinse în investiția finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

Conform documentației tehnice, prin proiect se propune modernizarea prin asfaltare a unui număr de 37 de străzi, în intravilanul localității Carcaliu, cu o lungime totală de 15.109 metri și o suprafață de cca. 93.944 de metri pătrați.

Conform evaluărilor din DALI, valoarea estimată a contractului Proiectare și execuție „Modernizare infrastructură rutieră de transport, Comuna Carcaliu, Județul Tulcea” este de: 13.937.068,34 lei fără TVA. Din această sumă, valoarea estimată la execuția lucrării – 13.221.770,56 lei fără TVA, valoarea estimată pentru organizarea de șantier – 330.544,26 lei fără TVA, valoarea estimată pentru serviciile de proiectare (inclusiv verificarea tehnică a proiectului) – 317.322,49 lei fără TVA, valoarea estimată pentru serviciile de asistență tehnică (în perioada de execuție și pentru participarea la faze de control) – 67.431,03 lei fără TVA.

Din punct de vedere tehnic, structura rutieră propusă este următoarea:

  • 6 cm EB 16 rul 50/70 ( BA 16)

  • 20 cm piatră spartă 0-40

  • 25 cm piatra sparta 40-63

  • 15 cm balast

Proiectul prevede și amenajarea drumurilor laterale, care intersectează străzile propuse spre modernizare, pe o lungime de 10 metri și o lățime de 4 metri.

La finalizarea lucrărilor se va notifica în scris Agenția de Protecție a Mediului Tulcea şi Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Tulcea în vederea efectuării controlului de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor prezentei decizii şi a întocmirii procesului verbal care se anexează şi face parte integrantă din procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top