Politic

Deputat George Șișcu: A existat o mobilizare exemplară în economie în perioada stării de urgență

Deputatul George Șișcu a transmis astăzi o declarație politică în care dezbate măsurile prompte luate de guvernul liberal începând cu 15 martie. Politicianul vorbește despre mobilizarea exemplară din economie unde au fost asigurate lichiditățile necesare finanțării cheltuielilor statului, dar și economiei în ansamblu.

Nici cei mai optimiști analiști financiari nu ar fi pariat pe o creștere economică în primul trimestru de 2,7 la sută. Suntem pe primul loc între țările din Europa la acest capitol, iar performanța este cu atât mai notabilă cu cât PIB-ul întregii zone euro a scăzut cu 3,2 la sută în primele trei luni din acest an.

Mulți „prieteni” ai guvernului PNL au spus că este o creștere conjuncturală și că e doar o întâmplare acest rezultat. Îi contrazic cu vehemență pe cei care cântau prohodul economiei românești!
Guvernul liberal a luat măsuri prompte începând cu 15 martie, când a fost declarată starea de urgență.
Trebuie spus din capul locului că nu toate fimele au fost obligate să-și restrângă sau chiar să-și sisteze activitatea! Cea mai afectată rămâne fără îndoială zona de hoteluri și restaurante, unde lucrurile vor reveni la normal după 1 iunie.

Însă firmele de construcții, spre exemplu, au lucrat fără probleme în perioada pandemiei, iar ponderea acestui sector în economie a fost una importantă. Pe primele două luni din anul 2020 construcțiile au crescut cu peste 30 la sută față de anul trecut, iar trendul s-a menținut probabil la același nivel și în luna martie.

Guvernul și Banca Națională au lucrat exemplar în această perioadă, lucru remarcat și de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Au fost asigurate lichiditățile necesare finanțării cheltuielilor statului, dar și economiei în ansamblu și am avut un curs de schimb relativ stabil.

Mesajul dat de către stat oamenilor de afaceri a fost unul clar: vă sprijinim prin garantarea unor credite fără dobândă și acordăm facilități firmelor care întâmpină dificultăți financiare.

A existat o mobilizare exemplară în economie, iar cei care au putut să lucreze în această perioadă au făcut-o chiar și în condiții extrem de vitrege.

Speranța tuturor este o revenire a economiei în V și ne vom bate pentru asta. În același timp este important cum reclădim economia și care este modelul pe care-l vom urma.

Vom încerca să facem schimbări importante împreună cu mediul de afaceri, iar statul să devină partenerul investitorilor autohtoni. Tot ce se poate produce România trebuie produs aici, fie că ne referim la zona alimentară sau la materialele sanitare atât de necesare spitalelor românești.

Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar dacă vom acționa inteligent, România poate deveni un jucător economic important în această parte a Europei!

George Șișcu
Deputat PNL de Tulcea

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top