Ancheta

Scandal la Arhiepiscopie: sex cu enoriașe, șantaj, cagule și interceptări în biroul lui Teodosie

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dat în luna iulie 2018 sentinţa definitivă în cazul dosarului penal în care două persoane erau acuzate că-l şantajează cu imagini compromiţătoare pe un preot, consilier al Arhiepiscopului Tomisului Teodosie. Fiecare dintre cei doi învinuiți a fost condamnat la câte 3 ani de închisoare cu executare.

După slujbă, sex cu credincioasa

Conform rechizitoriului numărul 5300/P/2012, citat în motivarea sentinței, procurorii arată că „în data de 29.03.2012 inculpații M.M. și I.C.P. l-au constrâns pe C.S., preot paroh la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Constanța, prin amenințare cu acte de violență, precum și cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare, să le dea suma de 15.000 euro.”

Preotul, se pare că este și este consilierul lui Teodosie, fiind inculpat alături de ierarh într-un dosar instrumentat de DNA.
Revenind la scandalul sexual în care a fost implicat, părintele C.S. a sesizat pe 30.03.2012 poliția-Serviciul Investigații Criminale- spunând că persoane necunoscute l-au amenințat cu divulgarea unor imagini compromițătoare, solicitându-i-se ca în schimbul nepublicării acestor imagini să le remită suma de 15.000 de euro.

Povestea începe chiar în primele zile din martie 2012, când preotul a fost chemat de o credincioasă din Constanța, pentru a-i face o slujbă de sfințire a casei. Prima dată, părintele s-a dus însoțit de un diacon, D.P. (și el angajat al Arhiepiscopiei Tomisului), la domiciliul acesteia. Cu acest prilej, femeia le-a spus celor doi că soțul ei este plecat în voiaj, fiind marinar.
Din declarația făcută la parchet de către preot rezultă că după câteva zile femeia l-a sunat pe slujitorul Domnului pentru a-l invita la masă. Au stabilit o anumită zi pentru asta, iar la ora indicată (11.30) părintele s-a prezentat acasă la femeia despre care știa că este singură, soțul fiind plecat. A urmat masa, stropită cu vin și șampanie, iar „după ce au purtat discuții legate de viața personală, la un moment dat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a avansurilor făcute persoanei vătămate, numitul C.S. a fost condus de gazda sa în dormitorul locuinței, unde s-au consumat relații sexuale”.

Tot din rechizitoriul procurorilor putem deduce că părintelui i-a plăcut „servirea” femeii, deoarece acesta a încercat în zilele următoare să dea de aceasta, chiar „s-a deplasat în mod repetat la adresă, prilej cu care a remarcat diferite semne din care a dedus că apartamentul unde întreținuse relațiile sexuale cu aceasta din urmă era locuit.”

Sex finalizat cu un șantaj

În cele din urmă, credincioasa îi răspunde preotului, spunându-i că are niște probleme personale (venea socrul ei) și că îl va contacta ea. Lucrul acesta se întâmplă, cei doi fixând data de 29 martie 2012 pentru a se întâlni, tot la domiciliul femeii.
Doar că atunci când, în sfârșit, părintele a ajuns din nou în casa credincioasei nu a mai „servit masa”, ci a fost întâmpinat de cei doi inculpați, M.M. și I.C.P., care i-au arătat o filmare în care părintele era în ipostaze intime cu credincioasa. Interesant este că unul dintre cei doi inculpați purta o cagulă pe față în timpul negocierilor, ulterior fiind identificat ca fiind I.C.P.
„Pe fondul injuriilor aduse la adresa persoanei vătămate și a preoților, precum și prin repetarea afirmațiilor de genul: frate ești distrus! Ți-ai distrus familia, ți-ai distrus cariera dacă apare filmul, inculpații i-au comunicat persoanei vătămate că aceste lucruri negative nu se vor întâmpla dacă vor ajunge la o înțelegere financiară. Persoana vătămată C.S. a precizat că negocierile au pornit de la suma de 100.000 de euro, în schimbul nepublicării înregistrării video enunțate anterior, și s-au oprit la suma de 15.000 de euro, sumă cu privire la care persoana vătămată s-a înțeles cu inculpații să le-o remită în data de 02.04.2012”, se arată în documentul parchetului.
Părintele a declarat anchetatorilor că unul dintre șantajiști, ca să dea o formă legală banilor pe care urma să-i primească, l-a sunat chiar din acel apartament pentru „a-i solicita suma de 15.000 de euro împrumut”.

„Palatu era plin de securiști”

După ce părintele s-a plâns la poliție că este șantajat, oamenii legii au trecut la interceptarea telefoanelor celor implicați în dosar. Astfel, din discuții, unul dintre șantajiști îi comunică preotului că pe 4 aprilie 2014 ar fi data când trebuie să primească cei 15.000 de euro „împrumut”. 
Doar că, în data respectivă, când urma ca inculpații să transmită un cont pentru primirea banilor, unul dintre ei, I.P., primește un mesaj (SMS) prin care i se comunică: „Arhiepiscopul fierbe cică Pr… a fost filmat făcând sex și golanii au cerut 15 mii. Ieri palatu (Palatul Arhiepiscopal- n.red.) era plin de securiști azi au venit de la București interpolu zice că îi prind acolo la bani și prin telefoane !”

Interceptări în biroul lui Teodosie

Pe fir intră Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, șeful preotului șantajat, interesat exclusiv de rezolvarea problemei, nicidecum de pedepsirea părintelui care s-a culcat cu o credincioasă.
Astfel, în rechizitoriul procurorilor apare un dialog fragmentat înregistrat prin mijloace autorizate, în biroul episcopului. Acesta îi cere lui M.M., la vremea respectivă membru în Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, să depună un „legământ” că nu există astfel de filmări.

„Nu mai există ! Da ”, răspunde M.M., la care episcopul afirmă: „Înseamnă că dacă apare ceva înseamnă cu tu ai mințit.”

M.M.: „Păi nu are de unde să mai apară înalt Prea Sfinția Voastră”.

T.P.: „Deci dacă ar mai apărea cineva… ”

M.M.: „O singură porcărie din aia….un singur stick de memorie, pe care eu l-am spart, înainte….”

Părintele C.S.: „Laptop-ul, poate să existe și în laptop se poate găsi, ca să se poată scoate oricând din laptop, pentru că voi mi-ați pus mie pe un laptop… filmarea.. ”

Epilog: Cei doi au fost condamnați la câte 3 ani de închisoare cu executare, iar părintele care a făcut sex cu credincioasa este în continuare unul dintre sfătuitorii Arhiepiscopului Teodosie.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top