Actualitate

Sărbătoare la Slava Cercheză de hramul bisericii

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat vineri, 8 noiembrie 2019, la Slava Cercheză, alături de deputații Lucian Simion și Andrian Ampleev, la manifestările prilejuite de sărbătorirea hramului Bisericii ortodoxe ruse de rit vechi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“, un lăcaș a cărui existență se apropie cu pași repezi de venerabila „vârstă” de 90 de ani.

„Este o bucurie pentru mine să văd aici, în această frumoasă localitate, atâția cetățeni aproape de cele sfinte, oameni pentru care viața spirituală are o semnificație deosebită. Credința, alături de familie, trebuie să rămână un pilon al societății, iar societatea se construiește cu oameni, adică cu noi toți. Tot împreună, ca și comunitate, reușim să rămânem aproape de tradiții și de folclor, așa cum faceți dumneavoastră astăzi, aici, cu prilejul acestui frumos spectacol la care am avut deosebita onoare să fiu invitat și la care cu drag particip, alături de credincioșii de rit vechi din Slava Cercheză.

Și ca să nu credeți că vă sunt alături numai la sărbătoare, țin să subliniez faptul că puteți vedea în Consiliul Județean Tulcea un partener de încredere, care vă va fi alături atunci când veți avea nevoie.

Mulțumesc încă o dată pentru invitație atât preotului paroh Ivanov cât și domnului primar Ivan Ignat și, pe această cale, vă promit că, ori de câte ori mă veți invita, în limita timpului disponibil, voi fi alături de dumneavoastră în astfel de momente și nu numai. Dumnezeu să vă binecuvânteze!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

În fiecare an, la data de 8 noiembrie întreaga Biserică Ortodoxă Rusă de rit vechi cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, un exemplu de eroism creștin, de luptă împotriva răului și a păcatului, precum și de mărturisire a credinței. Marele Mucenic Dimitrie este venerat ca fiind unul dintre cei mai mari „sfinți militari“, sărbătoarea sa marcând ultima dintre cele mai importante sărbători ale toamnei, care, conform superstițiilor pastorale, reprezintă începutul iernii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top