Consiliul European

Rochia Sophiei Loren

Vreau sa lamuresc de la început ca nu sunt un cinefil autentic. Nu ma prea uit la televizor, merg la cinema o data pe an si am vazut o singura data un film la calculator, în vizita fiind la un prieten. Nu stiu multi actori, fac adesea confuzie între nume si fete (provocând hazul prietenilor) si nu ma preocupa viata starurilor. Cu toate acestea, mi-a atras atentia o replica atribuita Sophiei Loren (nu sunt sigur ca e vorba de ea, nu râdeti, va rog). Întrebata de ce nu a pozat niciodata goala, diva a raspuns în felul urmator: „O femeie care si-a scos hainele nu mai are nimic de aratat.”

Un articol de RÃZVAN PETRE

Traim epoca topless, a dezinhibarii post-revolutia sexuala, a prostitutiei glitz, si, de ce nu, Golden Blitz. Din grupul marmotelor politice care ne viziteaza zilnic casele la ore de vârf, prin ecranele televizoarelor, se distinge un grup aparte: prostituatele politice de lux. Învaluite sexy-chic într-un misterios parfum de Secu’, ele se folosesc de informatii ascunse ochiului public pentru a capta interesul. Cosmin Gusa, bunaoara. Un tip tânar, talentat, izgonit din PD si PSD pentru uneltiri. El este un obisnuit al talk-show-urilor, la care apare detasat, superior, cu o mina de tip omniscient. De ce e mare cererea de Gusa la televiziuni? Pentru ca pe Cosmin nu e nevoie sa îl agati cu întrebari mestesugite ca sa-ti dezvaluie ceva, el atât asteapta – mediatizare – ca sa-si verse sacul de povesti sifonate din zona obscura a serviciilor secrete. La fel si secunda sa – Lavinia Sandru. Joli-joli, pe puntea vaporasului, alaturi de Traian, capitan de tara, ce-mi ciripi angelica faptura? Ca a fost anuntata de venirea dosarului Monei la CNSAS. Hodoronc-tronc, avanpremiera dosariadei. OK, sunt tineri, sunt dinamici, si, mai ales, foarte bine informati …Ceea ce nu e de mirare daca ne gândim ca PINul din care fac parte, este patronat din umbra de Virgil Magureanu.
Un alt exemplu de manipulator de informatii clasificate este Ioan Talpes. Fost sef de serviciu secret, actual senator (strategic) independent, Talpes este exact opusul lui Gusa. alPINistul politic Gusa arunca petarde pentru a atrage atentia, în timp ce Talpes cauta sa câstige lasând doar sa se înteleaga ca stie multe, dar nu are de gând  sa le spuna decât celui ce îi va oferi ceva. Lor li se adauga, din ce în ce mai mult si mai insistent în ultima vreme, Emil Constantinescu, un politician de la care am fi asteptat cu totul altceva. El se trezeste acum, dumasian aproape – dupa 20 de ani, sa arunce pe piata informatiile secrete la care a avut acces ca presedinte al CSAT; la fel ca ceilalti, se complace în joaca cu focul, si risca sa se arda, caci în zona Serviciilor circula atât informatii, cât si dez-informatii. Daca amenintarea caderii în ridicol, prin lansarea de zvonuri false, poate fi evitata, un alt spectru se coboara lent asupra acestor politicieni: Ce vor mai avea ei de aratat dupa ce vor lepada de pe ei de toate hainele ponosite ale Securitatii?

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top