Ştiri

Rezoluție PNL: Alba-Iulia – Capitală a Unirii, rețele de autostrăzi, debirocratizarea administrative a României

Liberalii se gândesc deja la sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918. astfel, PNL a dat publicității o rezoluție în care cer Guvernului României ca orașul Alba –Iulia să devină Capitala Unirii, respectând în acest fel semnificația istorică a evenimentului. Pentru susținerea material a evenimentelor dedicate centenarului, PNL cere alocarea de urgență de către executive a resurselor financiare pentru reabilitarea infrastructurii istorice, cu precădere a Sălii Unirii și a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, precum și pentru realizarea Monumentului Unirii. 

 

Unirea din 1918 a însemnat unificarea regiunilor istorice ale țării, motiv pentru care liberalii solicită declanșarea unui proces accelerat de dezvoltare a rețelei de autostrăzi, pe ea bazându-se evoluția economică ulterioară. Conform documentului, constituie o urgență majoră finalizarea în timpul cel mai scurt a tronsoanelor de autostradă în lucru și începerea lucrărilor pentru segmentele Sibiu – Pitești și Tg. Mureș – Iași. O altă idee promovată de PNL este cea a digitalizării administrației publice centrale și locale cu scopul reducerii birocrației și transparentizării actului administrativ. Cetățenii trebuie să beneficieze de acces real la legislația pe care se prezumă că o cunosc și în fața căreia răspund, dar și să fie scutiți de proceduri birocratice inutile. Partidul Național Liberal consideră îngrijorătoare problema demografică a României, cu perspective dramatice pe termen mediu și lung, și propune măsuri de stimulare a natalității și facilități de natură a remedia deficitul demografic. PNL susține familia activă, prin soluții integrate care corelează elemente din domeniul educațional, de sănătate și de muncă. Alte idei  uprinse în rezoluția PNL privesc reașezarea valorilor societății românești, drepturile cetățenilor români din afara țării și finanțarea adecvată a sistemului de sănatate, un domeniu vital de care  trebuie să beneficieze toată populația țării. Nici cetățenii din republica Moldova nu sunt uitați, liberalii asigurându-i de susținerea lor în parcursul European și integrarea în UE.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top