Actualitate

Reuniune a directorilor generali din pescuit și acvacultură, la Murighiol

Miercuri, 26 iunie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat la Murighiol, la Reuniunea directorilor generali de pescuit și acvacultură, organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul manifestărilor prilejuite de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene. La eveniment au fost prezenți secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Dumitru Daniel Botănoiu și guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

După cum a declarat secretarul de stat Daniel Botănoiu, reuniunea este una extrem de importantă în ceea ce privește identificarea soluțiilor pentru ca acvacultura să reprezinte acel sector care va avea responsabilitatea de a prelua sarcina de pe umerii resursei naturale în activitatea de pescuit. Acvacultura are un rol important, în sensul creării de noi locuri de muncă, fiind un sector în creștere, care trebuie să răspundă nevoii din ce în ce mai mare de pește și produse din pește. De asemenea, potrivit secretarului de stat, acvacultura trebuie să răspundă provocărilor privind schimbările climatice, lipsa forței de muncă, pregătirea profesională necesară în acest sector, astfel încât să devină durabilă și să satisfacă cerințele societății        .

„Vreau să vă urez un bun venit în minunatul nostru județ. Suntem onorați de vizita dumneavoastră și de participarea la această reuniune deosebit de importantă privind acvacultura și pescuitul. Sunteți într-un județ cu condiții propice acvaculturii și pescuitului, un județ cu un relief diversificat în care veți întâlni munți, mare, deltă, Dunăre dar și oameni minunați și suntem convinși că veți lua măsurile benefice pentru dezvoltarea acestor sectoare de activitate în Europa cât și în România. Vă mulțumim că ați venit în județul nostru și vă dorim o dezbatere fructuoasă în cadrul reuniunii de astăzi“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.

De asemenea, guvernatorul Cătălin Țibuleac a subliniat că județul Tulcea are în acest moment, la nivel național, cea mai mare suprafață certificată pentru agricultură ecologică, respectiv 55.000 de hectare, suprafață pe care autoritățile intenționează să o dezvolte. Guvernatorul ARBDD și-a exprimat convingerea  că în urma reuniunii vor reieși acele concluzii care să permită o dezvoltare durabilă  a acvaculturii și a pescuitului la nivel european și, implicit, în Delta Dunării, în strânsă armonie cu prezervarea biodiversității.          

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top