Opinii

Rețea nouă de apă la Sabangia și șosea moderna la Visterna, comuna Sarichioi

Începutul toamnei a adus finalizarea a două proiecte importante de infrastructură în comuna Sarichioi.
În satul Sabangia a fost construită o rețea nouă de apă, ce a înlocuit-o pe cea existentă, construită în 1976. Investiția a necesitat montarea a 10 kilometri de conductă de PVC în sat, plus încă doi kilometri de conductă de aducțiune, două foraje și bazine de stocare a apei.

 

Lucrarea început în anul 2013 și a fost finalizată în august anul acesta. Investiția a costat 5,2 milioane lei, s-a derulat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și deservește aproximativ 1300 de locuitori ai satului Sabangia.
„Această investiție era absolut necesară, căci vechea conductă de apă nu mai era conformă; fiind realizată din azbociment, nici nu puteam interveni în caz de avarii, căci în prezent nu mai există utilaje pentru astfel de reparații”, ne-a declarat primarul Vitali Finoghen.
O altă investiție finalizată recent este șoseaua ce leagă satul Visterna de drumul județean. Vechiul drum a fost realizat în anul 2000, printr-un program finanțat de Banca Mondială. În timp, asfaltul a cedat (atunci a fost turnat doar un strat de câțiva centimetri) și drumul devenise aproape impracticabil. „Drumul devenise atât de stricat încât transportatorii de persoane refuzau să intre cu mașinile până la Visterna. Am considerat că este de datoria noastră să le asigurăm oamenilor din Visterna o legătură modernă cu drumul județean”, a spus primarul Finoghen.
Actuala șosea are o lungime de patru kilometri, străbate tot satul Visterna, pe care îl leagă de drumul județean. În satul Visterna, drumul are trotuare, borduri și șanțuri de preluare a apei. Investiția a costat 2,2 milioane lei, cu o cofinanțare de 6% din partea primăriei..

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top