Fără categorie

Restructurare totală în Doi ş-un sfert

Debandada din serviciile de informaţii a avut ca rezultat desfiinţarea lor

De mai bine de trei săptămâni, renumitul serviciu de informaţii al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a fost efectiv desfiinţat. După scandaluri nenumărate care au culminat cu gafa de zile mari a lui Marian Vanghelie, care a afirmat: „arhiva DGIPI este la mine”, capii acestei structuri au fost demişi. Realitatea este că, într-adevăr, un volum mare de informaţii cu destinaţii şi caracter secret au încăput pe mâna unor aşa-zişi politicieni, cu scopul de a şantaja. Şi asta datorită slugărniciei şi incompetenţei unor şefi ai serviciilor secrete care au făcut acest lucru în pofida faptului că au depus, înainte de accesul lor în aceste structuri, un jurământ. În consecinţă, acum toate structurile renumitului 0962 sau DGIPI sunt mai pe româneşte desfiinţate. Starea aceasta va dura până după alegerile prezidenţiale, când va fi înfiinţată o nouă structură de informaţii. Din această nouă structură, din fericire, nu vor mai face parte vechii oameni care au compromis tot ceea ce reprezintă serviciile de informaţii româneşti.

Un articol de Ştefan Kostoff

Deocamdată, birourile din teritoriu au activitatea suspendată, ofiţerii acestei structuri fiind puşi la dispoziţia Ministerului de Interne, iar dosarele aflate în lucru până la momentul suspendării activităţii instituţiei au fost sigilate. Până una alta, adevărul este că întregul sistem al serviciilor de informaţii trebuia de mult reformat, promiscuitatea şi mizeria care se instalase în cadrul acestor structuri fiind de notorietate. Cel puţin la Constanţa, în rândul celor care au activat la un moment dat în aceste structuri, există destule opinii care dezavuează activitatea şi acţiunile total neprofesioniste ale agenţilor 0962 sau DGIPI.

Bombardeaua lui Almanahe

Picătura care a umplut paharul abuzurilor din cadrul DGIPI Bucureşti a fost de fapt momentul în care Marian Vanghelie a susţinut că ar avea arhiva DGIPI. Dacă e să-i dăm crezare lui Miron Mitrea, cazul „Almanahe” dovedeşte carenţele de organizare şi respectare a regulilor celor care slujesc în slujba Statului în cadrul servciilor secrete.
În ciuda impresiei că serviciile ar asculta telefoanele politicienilor şi ai marilor oameni de afaceri, pentru ca stăpânii lor efemeri să se poată folosi de rodul muncii lor, există, ca în orice „pădure”, „uscături” care îşi rotunjesc câştigurile.
În momentul în care un partid ajunge să gestioneze Ministerul de Interne şi îşi numeşte un sclav la serviciul special (Gelu Drăjneanu a demisionat la două minute după Dan Nica, deci asta demonstrează spusele) se poate umbla şi la organigramă şi se pot instala şi mai jos nişte sclavi mai mici, sau indivizi dispuşi să facă servicii pentru că mai au câţiva ani până la pensie. Problema este că Almanahe susţine că el  este cel care trebuie să decidă cine va menţine controlul informaţiilor secrete şi nu mare ne va fi mirarea ca dintr-o „eroare” cel „care este” să devină chiar ministru de interne, că de… i se potriveşte ca o mănuşă această demnitate!

Raiul doi ş-un sfert de la Constanţa

În cadrul serviciului 0962 de la Constanţa, viaţa bate filmul.. . Surse din interior povestesc despre chefurile bestiale, cu dansuri din buric şi beţii pe măsură petrecute chiar în unele din sediile conspirative ale agenţilor. Există filmuleţe şi nenumărate fotografii cu aceste orgii bahice ale agenţilor constănţeni, dovezi care la un moment dat au fost prezentate şi şefilor de la Bucureşti. Activitatea celor două birouri, cel de investigaţii şi cel de filaj este de departe demnă de comediile cu eroi spioni. Fapte de genul: urmăriri ale interlopilor prin oraş finalizate cu deconspirarea agenţilor şi ameninţări cu bătaia primite din partea interlopilor; schimbarea numerelor maşinilor de filaj în dreptul blocurilor de locuinţe, adică în public, urmarea fiind apeluri la 112 din partea pensionarilor care observau ceea ce făceau „spionii”; reclamaţii din partea locatarilor şi vecinilor din clădirile sediilor conspirative la secţiile de poliţie pentru perturbarea liniştii cu manele date la maximum, etc., sunt doar câteva din activităţile deosebite ale agenţilor constănţeni.

Ziarele, hrana noastră cea de toate zilele!

Nu mică ne-a fost mirarea să aflăm cum îşi concep rapoartele zilnice sau săptămânale agenţii secreţi constănţeni. Când, de regulă, nu au subiecte sau le este lene să lucreze în teren, ziarele devin principala sursă de informaţii ale „spionilor”. Rubrica „matrimoniale” a devenit una din principalele surse. Agentul sună la o piţipoancă ce se prostituează, merge „la regulat” sub acoperire şi apoi trânteşte şi un raport despre biata curvă. Incredibil, dar tot din ziare se inspiră şi apoi primesc scrisori de felicitare din partea şefilor de la Bucureşti, şi bineînţeles prime consistente. Un exemplu este un raport copiat aproape cuvânt cu cuvânt din publicaţia DEZVĂLUIRI, pe subiectul organizaţiilor de cult musulman, de genul Tuna şi Taiba. Raportul trimis la şefii de la Bucureşti a fost foarte apreciat, iar agentul plagiator a primit felicitări scrise şi o primă consistentă pentru „munca de investigaţie depusă”. O ocazie de chindie şi beţie o mai reprezintă şi materialele de presă în care sunt dezvăluite abuzurile unor poliţişti. În aceste momente, agenţii îşi freacă palmele cu satisfacţie, ştiind că mai au pe cineva de muls ca să fie lăsat în pace, adică pe poliţistul luat în tărbacă de presă.
Din păcate, în acest sistem constănţean mai există extrem de puţini oameni care îşi fac într-adevăr datoria. Şi aceştia sunt, din păcate, marginalizaţi de corupţii sistemului care decid la vârf soarta şi cariera celor care îşi văd de treabă. Tocmai aceştia, puţini şi izolaţi în mocirla pestilenţială a agenţilor de informaţii, sunt cei care rezolvă cazuri foarte complicate, cum este cel al spargerii grupului infracţional care înmatricula în fals maşini furate din Europa, sau depistarea celulelor de infractori care se ocupau de clonarea de carduri bancare, ori desfiinţarea unor reţele de traficanţi de arme şi de droguri, etc. Aceste realizări sunt datorate acelor o mână de oameni marginalizaţi din acest sistem 99% corupt. Oricum, din ianuarie 2010, întregul sistem al serviciilor secrete, atât din Constanţa, cât şi din restul ţării, va fi restructurat radical. În sistem nu vor mai avea acces oameni din vechile structuri, noii agenţi fiind recrutaţi din rândul celor cu referinţe foarte bune şi cu calităţi adecvate pentru lucrul în domeniul servciilor de informaţii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top