Politic

Restaurarea Vilei Regale din Mamaia: Investiții considerabile pentru a adăuga un nou punct de atracție pe harta turistică a județului Constanța

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a adus în prim-plan o veste bună pentru toți iubitorii de cultură și istorie. Palatul Reginei Maria din Mamaia a intrat pe agenda de lucru a Ministerului Culturii, deschizând astfel calea pentru salvarea și restaurarea acestui reper cultural și istoric deosebit de important.

Deputatul Huțucă subliniază că acest monument merită să-și recâștige valoarea și frumusețea prin conservarea arhitecturală și prin transformarea sa într-o atracție turistică de prim rang. Palatul ar putea deveni accesibil publicului larg, oferind vizitatorilor informații și experiențe educaționale despre istoria României, aducând astfel în prim-plan bogăția și diversitatea culturală a țării noastre.

„Acest obiectiv reprezintă un reper cultural și istoric deosebit de important, care merită să fie salvat și restaurat, pentru a-și recăpăta valoarea și frumusețea. Prin conservarea arhitecturală, ar putea fi transformat în atracție turistică de prim rang, accesibilă publicului larg, oferind vizitatorilor informații și experiențe educaționale despre istoria României. Apreciez, în mod deosebit, interesul acordat de colega noastră, Raluca Turcan, ministrul Culturii, privind găsirea soluției de finanțare pentru salvarea acestui monument istoric aflat în paragină și abandonat. În momentul de față, este necesară exercitarea, de către stat, a dreptului de preempțiune pentru terenul de peste 1,5 hectare pe care se află palatul. În perioada următoare, vom vedea și punctele oficiale ale ministrului culturii privind pașii care trebuie urmați pentru a readuce la viață această reședință regală.
Restaurarea și punerea în valoare a Vilei Regale necesită eforturi și resurse considerabile, dar impactul cultural, istoric și turistic pe termen lung merită investiția, pentru că vom repune pe harta turistică a județului Constanța încă un obiectiv major de vizitat”, a transmis Huțucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top