Ştiri

„Respectă Legea, Horia Teodorescu!”

PNL Tulcea în cere preşedintelui Consiliului Judeţean să nu mai ignore comisiile în care PSD nu are majoritate: 

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) Tulcea al Partidului Naţional Liberal e emis pe 31.07.2015 o rezoluţie prin care atrage atenţia asupra încălcării Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului Judeţean, comisă chiar de către preşedintele instituţiei, Horia Teodorescu. Semnatarii rezoluţiei îl acuză pe Teodorescu că evită sesizarea acelor comisii de specialitatea din CJ unde PSD nu are majoritate. În consecinţă, spun liderii PNL, mai multe hotărâri legate de bugetele unor instituţii sau numiri pe diverse funcţii sunt ilegale. Redăm mai jos comunicatul BPJ al PNL Tulcea:

 

„În aceste zile se împlinește un an de când președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a hotărât că legea se poate aplica și facultativ, adică doar când convine PSD și camarilei sale. Un an de când Consiliul Județean e condus în afara Regulamentului de Organizare și Funcționare, de când se adoptă nelegal hotărâri care vizează domeniile sănătății, culturii, sportului, protecției sociale.
De un an președintele CJ ignoră activitatea Comisiei de specialitate prin nesesizarea acesteia pe fond în legătură cu proiectele de hotărâri care vizează domenii importante pentru viața tulcenilor, refuzând sistematic să respecte prevederile art. 100, lit. a din Regulament. Conform acestor prevederi doar Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, protecție socială, activități sportive și turism este cea care avizează oportunitatea promovării proiectelor de hotărâre din aceste domenii.
Pentru că Președintele Consiliului Județean nu a respectat legea, Hotărârile care vizează bugetele instituțiilor din subordinea CJ care activează în domeniile anterior menționate cum ar fi: Spitalul Județean de Urgență, Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului, Biblioteca Județeană, Centrul Cultural ”Jean Bart”, precum și modificările de organigrame, sau numirile în diverse funcții, au fost adoptate fără avizul legal al comisiei.
De ce ignoră legea președintele CJ Tulcea? Pentru că în respectiva comisie PNL are cinci din cei șapte membri, iar domnului Teodorescu nu-i plac decât majoritățile PSD-iste și acelea confortabile pentru că acolo poate dicta. Domnul Teodorescu refuză dezbaterea, schimbul de idei, sau transparența în actul managerial.
Față de această situație, Biroul Politic Județean al PNL adoptă următoarea rezoluție:

1. PNL cere președintelui Consiliului Județean să renunțe de urgență la modul discreționar în care conduce această instituție fundamentală pentru locuitorii județului și să respecte legea. Primul pas este acela de a-și însuși și de a respecta regulamentul de funcționare a instituției pe care o conduce.

2. Suntem îndreptățiți să cerem acest lucru deoarece valorile care definesc PNL sunt respectarea legii, responsabilitatea față de cetățeni și comunitățile locale, transparența actului decizional, profesionalismul și etica. Consilierii județeni liberali respectă legea și au în permanență o atitudine pozitivă față de executivul CJ și față de tulceni, beneficiarii actului administrativ.

3. De asemenea, PNL cere Prefectului Județului să verifice legalitatea Hotărârilor Consiliului Județean Tulcea adoptate în ultimul an, care vizează domeniile sănătății, culturii, protecției sociale, învățământului, sportului și turismului”.

 

Actualitate

To Top