Ştiri

Reprezentanţii PD-L – PSD se jură că nu vor ţine cont de comenzile politice

Liberalii constănţeni au fost şterşi din peisajul politic

Sfârşitul primei luni a anului 2009, a adus cu sine calmarea apelor politice din Constanţa. În urma unor serii de negocieri tumultoase, liderii PD-L şi PSD şi-au dat mâna, şi-au împărţit norocul şi, o dată cu el, şi oamenii. Unii mai câştigaţi, alţii obligaţi, cel puţin teoretic, să muncească mai mult, şi alţii care s-au trezit în funcţii controversate, şi ale căror decizii vor naşte cu siguranţă controverse de pomină. Vă prezentăm în rândurile ce urmează noii lideri, până în acest moment, ai instituţiilor deconcentrate constănţene.

Un articol de Andreea PAVEL

Democrat-liberalii, directori în instituţiile-dezastru

Laura Condur, fost consilier la Mangalia are misiunea grea de a pune în ordine haosul lăsat de Marius Enescu în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, în timp ce Emilia Murineanu va fi nevoită să descurce iţele la AJOFM. Ionel Manafu este cel care a ajuns director într-un birou care îi va aduce probabil mai multe dezamăgiri, decât mulţumiri. Oil Terminal a rămas, cum s-ar spune, fără “obiectul muncii”, fiindcă terminalul de produse petroliere din Constanţa transportă din ce în  ce mai puţin combustibil, dat fiind faptul că Rompetrol a deschis un nou terminal, privat, la Midia. Acest lucru s-a materializat în “golirea” puşculiţei Oil, puşculiţă spartă de liberali la nevoie. Adică în campanie… Din câte se pare, la Inspectoratul de Stat în Costrucţii postul de director e “abonat” reprezentanţilor din Eforie. Cei care au ocupat, pe rând, acest scaun sunt social-democratul Ovidiu Brăiloiu, liberalul Niculae Ciocănel, iar acum, şefia îi va reveni pesemne democrat-liberalului Gigi Chiru. 

Reprezentanţii PSD, în faţa provocărilor

Cunoscut pentru carisma sa, dar şi pentru ţinuta casual, Tit Liviu Brăiloiu, fratele primarului din Eforie, a fost învestit pe 30 ianuarie a.c. în funcţia de prefect. Acesta a fost sfătuit de Nicolae Nemirschi, fost viceprimar, actual ministru al Mediului, să aibă grijă de judeţ şi să-şi ducă la îndeplinire sarcinile fără să ţină cont de eventualele interese politice, ori personale. Într-un costum elegant, atipic ţinutei obişnuite, Brăiloiu a jurat că va respecta Constituţia şi că nu va fi părtinitor în deciziile luate. De asemenea, noul prefect a asigurat publicul de o viitoare colaborare eficientă şi în interesul cetăţenilor, cu toate instituţiile, dar şi cu reprezentanţii mass-media. Liviu Brăiloiu îşi va începe mandatul cu o pauză în care vrea să se acomodeze cu tot ceea ce implică noul post, după care a promis că va trece la treabă. Fostul prefect, Dănuţ Culeţu, a fost şters din peisaj, atât prin atitudinea liderilor PD-L şi PSD, cât şi prin propria-i atitudine, cu singura excepţie în care Nemirschi, i-a înmânat decizia de numire a sa pe un post de inspector guvernamental. Probabil că acum, odată cu numirea unui social-democrat, care, conform Constituţiei, trebuie să devină brusc apolitic, nu vor mai exista divergenţe între primării, instituţii şi Prefectură.

Laurenţiu Marin, noul director al DADL, fost consilier al primarului din Cernavodă, e pus în faţa unei provocări. E cunoscut faptul că demolarea construcţiilor ilegale de pe plajele constănţene a stârnit controverse răsunătoare de fiecare dată, drept pentru care tânărul manager va fi nevoit să-şi ducă la îndeplinire sarcinile,  riscând astfel să ajungă protagonistul unei revolte a afaceriştilor cu fără acte în regulă. În ceea ce priveşte “caietul de sarcini”, pentru următoarele două săptămâni acesta are deja în plan soluţionarea problemei legată de construcţiile ilegale de pe plajă şi problema referitoare la  contractele de închiriere a plajelor.

Cum s-o împărţit norocul…

Vă prezentăm în rândurile de mai jos cum s-au materializat negocierile dintre PD-L şi PSD, în ceea ce priveşte distribuirea instituţiilor deconcentrate din Constanţa:

PD-L are în subordine Inspectoratul Teritorial de Muncă , Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă , Garda Financiară , Inspectoratul de Concurenţă, Oficiul de cadastru şi Publicitate Imobiliară, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale, Oficiul de mobilizare a economiei şi pregătire a teritoriului pentru apărare, Inspecţia Silvică şi de Vânătoare, Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Direcţia Fitosanitară, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – sucursala Constanţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, Direcţia Judeţeană pentru Tineret, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia de Metrologie, Direcţia de Poştă, Direcţia de Telecomunicaţii, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Direcţia de Statistică, Registrul Auto Român, Centrul Român de Comerţ Exterior, ISCIR, Compania Naţională Loteria Română SA – Sucursala zonală Constanţa.

Prin urmare, PSD îi revin Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Sucursala Judeţeană a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Sucursala Judeţeană pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Autoritatea de Sănătate Publică Judeţeană, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Rutieră Română, Direcţia Silvică, Direcţia Judeţeană de Muncă şi Protecţie Socială, Casa Judeţeană de Pensii, Biroul Judeţean de Rentă Viageră, Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie, Căpitănia Zonală Constanţa, Autoritatea Judeţeană de Plăţi Sociale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului, Oficiul de Autorizare şi Control în Turism, Unitatea de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialul Săditor, Direcţia pentru Sport a Judeţului, Centrul Militar Judeţean, Oficiul de Pedologie şi Regia de Exploatare a Filmului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top