Actualitate

Reprezentanţii Avocatului Poporului vor fi prezenţi în Tulcea, pentru a acorda audiențe

Luni, 24 februarie 2020, reprezentanţii instituției Avocatul Poporului – Biroul teritorial Constanţa, vor fi prezenţi în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții.

Activitatea se va desfășura la sediul instituției Prefectului Tulcea, începând cu ora 1000, în spațiul pus la dispoziție. Acordarea audiențelor este gratuită, iar pentru cererile adresate instituției Avocatul Poporului nu se percep taxe de timbru. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiţie din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă şi cu documente justificative, în copie. Pentru programare persoanele interesate, pot suna la TEL.0241 550 544.

  1. Precizăm că instituţia Avocatul Poporului, are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice. Este important de reținut faptul că legea dispune șase domenii de activitate, în care poate acţiona Avocatul Poporului. Acestea sunt:

  2. a) drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale;

  3. b) drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap;

  4. c) apărarea, protecţia şi promovarea drepturilor copilului;

  5. d )armată, justiţie, poliţie, penitenciare;

  6. e) proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe;

  7. f) prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante în locurile de detenţie, prin Mecanismul Naţional de Prevenire.

Persoanele care nu pot ajunge în ziua programată, se pot prezenta la sediul Biroului teritorial Constanţa, la programul zilnic de audienţe, de luni până joi, sau pot trimite petiția prin poșta electronică pe adresa de email: [email protected] sau prin poștă la adresa biroului din B-dul. Ferdinand nr.7 bis, Constanța.

Instituția Avocatul Poporului contribuie la soluționarea pe cale amiabilă a conflictelor dintre persoanele fizice și autorități, prin mediere și dialog, în scopul soluționării problemelor cetățenilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top